A Takıma 3 Futbolcu Verdik!

Beşiktaş U21 takımını çalıştıran Yasin Sülün, BeIN Sport'a açıklamalarda bulundu.
Haberin yayılanma tarihi:18 Haziran 2017, Pazar

 İşte açıklamaları...

TÜRK FUTBOLUNA 3 İSİM VERDİK

U-21 olarak bizim bakış açımız Türk futboluna, A takıma futbolcu vermek. Bunu da geçen sene başardığımızı düşünüyorum çünkü 3 tane futbolcu verdik A takıma, idmanlara da çıkıyorlar.

ALTYAPININ GELİŞMESİ GEREKLİ

Biz altyapıdan yıldızların çıkacağını hissediyoruz, biliyoruz ama Türkiye birkaç kulüp dışında altyapıya kapalı. Ben kendi kulübüme de bunu söylüyorum. Şöyle bir problem var, bunun biraz sistem işi olması gerek. Ülkemizdeki hocalar ne yazık ki gittiği yerde 6 ay veya 1 yıldan fazla kalamıyorlar genelde. O yüzden de altyapıya yönelemiyorlar. Altyapıdan gelen oyuncuların yetişmesi gerek daha olgun olması gerek ama hocalarımız direk hazır futbolcular istiyor. Türkiye'de Beşiktaş dahil her kulüpten çok iyi oyuncular çıkıyor. Hepsi bir yerlere kadar geliyor ama bir yerde takılıyorlar.

CENGİZ İYİ Kİ BAŞAKŞEHİR'E GİTTİ

"Hiç altyapıdan bir futbolcunun göstere göstere geldiğini düşündünüz mü?" sorusuna "Geldi zaten diye cevap veren Sülün, "Cengiz diye bir arkadaşımız var Başakşehir'de, bizimle 3-4 sene evvel U-19 ve U-21 takımlarımızla karşılaşmalara çıkıyordu. Kubilay Kanatsızkuş da 3 sene boyunca bize kaşı oynayan oyunculardandı. Şu anda Kubilay benim oğlum gibi Bursa'da oynamasına rağmen. Mesela Fenerbahçe'den Melih var bunlar hep iyi oyuncular. Ben bunları listeme yazıyorum, yarın bir gün bir yere antrenör olarak gidersem onları alabileyim diye. Cengiz, Fenerbahçe'ye, Galatasaray'a, gidebilirdi biz de istemiştik onu ama Başakşehir'e gitti. Bence Başakşehir'e gitmesi Cengiz için daha iyi oldu. Hem oynayabildi hem baskı görmedi fazla. Büyük kulüplerde oynamak biraz daha baskı geitiriyor. Bunun örnekleri çok var, milyon dolarlarla getirdiğin oyuncu yerli-yabancı farketmeksizin takımlarında oynayamadan futbol hayatları neredeyse bitti gibi.  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki