Açılışa Yaraşır Bir Gösteri

Korkunç bir atmosfer. Hakemlerin standart düdükle maç yönetmeleri hiç kolay olamayacak Vodafone Arena’da. Çünkü duyulmuyor. Tolga’nın 7-8 metre önündeki baraja sesini duyuramadığı bir uğultu. Kolay değil.
Haberin yayılanma tarihi:12 Nisan 2016, Salı

Beşiktaş bu avantaja uygun bir oyunla başladı. Ön alanda baskıyla. Bursaspor bununla hiç mücadele etmeye girişmedi. Uzun topla oynadılar. Harun ya da Sivok. Mutlak uzun vurdu. Pasla çıkmayı denemediler bile. Bu, Beşiktaş’ın muhtemelen beklediği bir şeydi. Ancak istedikleri bu değildi. Her ne kadar Necid karşısında Marcelo hemen bütün hava toplarını almış olsa da, oyunu kurmak için Oğuzhan ve Sosa’nın geriye gelmek zorunda kalması, baskılı oyunu ve akın sürekliliğini etkiledi. 21’de Sosa’nın çok iyi ara pasına Gomez’in koşusu, çalımı ve vuruşu yüksek standarttı. Açılışa yaraşır bir gösteri. Bursa’yı tek ayak üzerinde, yerleşmeden yakaladılar. Zaten mevcut bek performanslarıyla başka bir boşluk bulma yöntemi de yoktu. Bursa savunmaya yerleştiğinde salt merkezden delmek olası değildi. Çünkü savunmayı enine genişletemiyordu Beşiktaş. Gol dışında sadece duran toplarla etkili olabilmişlerdi. Tüm baskıya rağmen... duvara tosladılar

Duvara tosladılar

Ancak golden sonra iştah kaybolmasa da kanatları biraz daha etkin bir şekilde oyuna sokmak gerekiyordu. Bu yine olmadı. Her seferinde duvara tosladılar. Yine de oyun Bursaspor’un beraberliği bulabileceği bir şekle gelmedi. Bu yüzden 28’de Traore’nin attığı gol sadece savunmanın etkisizliği üzerinden konuşulabilir. Çok kolay ve çok rahat bir gol vuruşu oldu. Savunma merkezinin korkunç bir adam paylaşımı hatası. Tıpkı Kasımpaşa maçında olduğu gibi. Ortada akın yokken gol yediler. İkinci yarıda Beşiktaş özellikle sol kanadını kullanarak başladı. Bu kez Oğuzhan, Sosa, İsmail’le soldan ceza sahasına girebildiler. Atiba ceza sahasına yaklaştı. İstedikleri gibi oynadılar. Gol ve penaltıyla maçı da kopardılar. Ama yine hiç yokken gol yemeyi de başardılar. İsmail hücumda katkı yaptığı için 2. yarıdaki kıpırdanmada rol oynasa da, savunmada Alexis’le birlikte sorunların da kaynağı oldu. Hiç akın yokken yine gol yemeyi başardılar.

Böyle muamele ayıptır

Son olarak. Stat mükemmel ama asla hazır değil. Daha 1-2 ayı var. Hazır olmadığı için insanlar kapılara yığıldı. Ve yine çoluk çocuğun üzerine gaz sıkıldı. Uzun süre nefes alamadık. Çoluk çocuk gözyaşı içinde kaldı. Bu böyle olmamalı. Düğüne, bayrama gelen insanlara böyle muamele edilmez. Ayıptır. Polislerden dahi şikayet aldım, düşünün. Daha monte edilmemiş kapıları gösterip ‘yazın bunları’ diyen polisler varsa eğer, vatandaşın çektiği sıkıntıyı siz düşünün.

Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki