Adalet Bakanı’nın Kardeşinde Bylock Çıktı FETÖ’den Yargılandı!

İşte gündemi sarsacak olay iddia...
Haberin yayılanma tarihi:11 Temmuz 2023, Salı

14 Mayıs Seçimleri Sonrası Yeni Adalet Bakanı Olarak Atanan Yılmaz Tunç’un (52) Kendisi Gibi Avukat Olan Kardeşi Yahya Tunç (47) İle İlgili Önemli Bir Davanın Görüldüğü Ortaya Çıktı;

Halktv.com.tr’nin ulaştığı dosyaya göre Av. Yahya Tunç hakkında, Pendik Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yaptığı süreçte, BİMER’e (Yeni adı CİMER) bir ihbar mesajı gitti. Anılan ihbarın tarihi 12 Ağustos 2016 olarak kayıtlara girdi. Bu tarih, 15 Temmuz’un üzerinden 27 gün geçtiğini gösteriyor.

‘FETÖ İle İrtibatlı’ İhbarı

İhbarın içeriğinde, Yahya Tunç’un, Pendik Belediyesi’ne meclis üyesi olduğu bu kişinin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) İstanbul avukatlık yapılanması içinde olduğu öne sürüldü. Gelen ihbar emniyete iletildi.

FETÖ Üyeliğinden Dava Açıldı

Av. Yahya Tunç hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma sonrası Av. Tunç hakkında 19 Aralık 2018’de dava açıldı. İddianamede, Tunç’un ‘FETÖ üyeliğinden’ yargılanması talep edildi.

Bylock’u Aktif Kullanmış

İddianameye göre Av. Yahya Tunç’un kullandığı 0532 785 XX XX GSM hattında, FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı Bylock’un yüklü olduğu tespit edildi. Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu’ndan (BTK) gelen yazılara göre Av. Tunç’un anılan programı aktive etme tarihi 18 Ekim 2014. Kayıtlara göre Tunç, tam 1.454 kez Bylock’ta yazışma yapmış. Tunç’un HTS kayıtları da çıkarıldı. Bir başka ifade ile anılan GSM hattı ile kimlerle iletişime girdiği tespit edilmeye çalışıldı.

Görüştüğü 166 Kişi FETÖ’den Soruşturma Geçirdi

Dosyaya gelen kayıtlara göre Av. Tunç’un iletişime geçtiği kişilerden 22’si aynı zamanda Bylock kullanıcısı. Yine Tunç’un iletişim halinde olduğu kişilerden 166’sı da, hakkında FETÖ soruşturması açılan kişiler olduğu belirlendi.

‘Bundan Böyle Buradan Haberleşeceğiz’ Dedi

Yahya Tunç, hakkında soruşturma açıldığını öğrenince bizzat savcılığa giderek ifade verdi. 9 Haziran 2017’de ifadesini veren Yahya Tunç, Denge Hukuki ve Bilimsel Araştırmalar Derneği’nin üyesi olduğunu, o dönem dernek yöneticisi olan av. Hasan Şimşek’in kendisine “Bundan sonra buradan haberleşeceğiz” diyerek cep telefonuna Bylock yüklediğini söyledi.

‘Dernek Üyeleri Tango Programını Telefonuma Yükledi’

Av. Tunç ifadesinin devamında “Dernek (Denge Hukuki ve Bilimsel Araştırmalar Derneği) üyeleri tarafında telefonuma Tango adlı programın yükleneceği söylendi. Bu program sayesinde dermek yönetiminden kişilerle görüşmeler yaptım. O dönem itibari ile bana Tango’nun normal iletişim programı olduğu söylenmişti. Ancak dernek yönetiminden bu programı yükleyen ve kullanan diğer kişilerin FETÖ yapılanmasına mensup olduğunun anlaşılması sebebiyle bana yüklemiş oldukları programın Bylock olabileceğini değerlendirerek cumhuriyet başsavcılığınıza başvurma gereği duydum” dedi.

Savcı ‘üyelikten’ Ceza İstedi

Yargılaması İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan Av. Yahya Tunç hakkında duruşma savcısı “FETÖ üyeliğinden” ceza verilmesi yönünde mütalaa verdi. Savcı, Tunç’un etkin pişmanlık kapsamında verdiği bilgilerin ise kayda değer olmadığı kaydedildi. Mütalada, Tunç’un bir çok Bank Asya hesabının olduğu, örgütün yurt içi ve yurdışı bir çok organizasyonuna katıldığı kaydedildi.

Mahkeme: Ceza Vermeye Yer Yok

Yapılan yargılama sonrası mahkeme, Tunç’a ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkemenin gerekçesini ise, Tunç’un etkin pişmanlık kapsamında yararlı bilgiler vermesi oluşturdu. Anılan kararın tarihi ise 25 Şubat 2021 olarak kayıtlara girdi. Konuya ilişkin telefonla aradığımız Yahya Tunç ile iletişim kurulamadı.

Seyhan AVŞAR / Halktv

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki