AKP-MHP RTÜK’te Koalisyon Yaptı

TBMM Başkanlığı seçiminin ardından RTÜK’e üye seçiminde de AKP-MHP koalisyonu devreye girdi. AKP’nin oylarıyla MHP’nin RTÜK’teki üye sayısı 2’ye yükseldi.TBMM Başkanlığı seçiminin ardından RTÜK’e üye seçiminde de AKP-MHP koalisyonu devreye girdi. MHP, TBMM Başkanlığı’nda geçersiz oy kullanarak AKP’li İsmet Yılmaz’ın seçtirirken, AKP de dünkü oylamada HDP ve MHP arasındaki “artık üye” tartışmasında MHP’ye destek verdi. AKP’nin oylarıyla MHP’nin RTÜK’teki üye sayısı 2’ye yükseldi.
Haberin yayılanma tarihi:15 Temmuz 2015, Çarşamba


Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, üçüncü üyenin seçimle belirleneceğini belirtti. Seçimde, AKP, İlhan Yerlikaya ve Murat Zelan’ı, MHP ise Hayati Bice ve Esat Çıplak’ı aday gösterdi. Tartışma konusu olan 3. üyelik için ise MHP Arif Fırtına ve İsmail Yolcu’yu; HDP de Filiz Koçali ve Nevruz Uğur’u aday gösterdi.

Yapılan gizli oylamada AKP’den İlhan Yerlikaya 327, MHP’den ise 368 oyla Arif Fırtına RTÜK üyeliğine seçildi. 3. üyelik için 4 aday arasından yapılan seçimde ise MHP’nin adayı Arif Fırtına 295 alarak üye olurken, HDP’nin adayı Filiz Koçeli 157 oy alabildi. 3. üyelik için yapılan oylamada AKP’li milletvekillerinin MHP’ye, CHP’li milletvekillerinin de HDP’li adaya oy verdiği gözlendi. 3. üye seçimini kazanan MHP, AKP’nin desteğiyle RTÜK’teki üye sayısını 2’ye çıkardı.

Etiketler: DUYDUK MU ?   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki