ANADOLU ADLİYESİ'NDE ''KURAN KURSU'' TARTIŞMASI!

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hâkim, savcı ve personelin çocukları ile gençler için Kuran kursu açılacağı duyuruldu. Hukukçu Celal Ülgen, “İmamlar önce okula, şimdi adliyeye giriyor. Laikliğe aykırı” dedi...
Haberin yayılanma tarihi:24 Haziran 2023, Cumartesi

Emekli Müftü Gani Aşık “Şeriatın Ayak Sesleri” Diye Konuştu;

Ankara Adliyesi’nde 2022 yılında açılan Kuran kursundan sonra şimdi de İstanbul’da Kuran kursu açıldı. İstanbul Anadolu Savcılığı, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hâkim, savcı ve personelin çocukları ve gençler için Kuran kursu başlayacağını duyurdu. Kartal Müftülüğü tarafından organize edilen Kuran kursu 7-20 yaş arasındaki kız ve erkekler için adliyenin mescidinde verilecek.

Adliyedeki kurs çocuklarını kursa göndermeyenlerin fişlenebilecekleri tartışmalarını da gündeme getirdi. Avukat Celal Ülgen iktidarın aydınlanma ve düşünce özgürlüğünden çok korktuğunu ifade etti. 

‘DUR’ DEMEK GEREK

Ülgen, “İmamlar önce milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara sokuldu. Şimdi de adliyeye giriyorlar. Kimsenin dini inancına müdahale edilmez ancak adliye binalarına kuran kursları açılmasına ‘dur’ demek gerekli. Laiklik ilkesinin benimsendiği bir ülkede adliye içinde Kuran kursu açılmasını doğru bulmuyorum. Bunun bir adım ötesinin hilafeti çağıracağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘DİN MASKESİ ALTINDA’ 

Emekli müftü Gani Aşık ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Tarikatlar ve cemaatlere bağlı vakıf ve dernekler yargı kurumlarında, devlet tesislerine dini öğretme maskesi altında örgütleniyor. Bunların asıl hedefi, ayak seslerini güçlü biçimde işittiğimiz şeriat devletine taban kazandırmak. Bu örgütlenme biçimleri, Meclis’te de uygun ortamı sağladıklarında anayasal düzenlemelerle bir bütünlük haline getirilmeye çalışılacak.”

Cumhuriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki