Atıf Keçeci ''Geriye Lig Kaldı''

Türkiye Kupası, Süper Lig mücadelesiyle birlikte yürütülüyor. Daha önce oynanan Galatasaray ve Fenerbahçe müsabakalarındaki ilgisizliğe karşılık Konya'daki seyirci sayısından dolayı bu şehrimizin futbolseverlerini kutlamak gerek. Bir tebrik de tribünlerin gösterdiği fair-play anlayışlarına.
Haberin yayılanma tarihi:04 Mart 2016, Cuma

Fenerbahçe derbisinden sonra Başkan Fikret Orman'a yaptırılan basın toplantısının bir konusu da gecenin hakeminin baba kütüğünün Konya oluşuydu. Artık giderek ucuzlamaya başlayan Beşiktaş duruşunda eğer ‘Maçın hakemi değiştirilsin.” diye bir racon kesiliyorsa ve bu istek reddediliyorsa bu durumu oluşturanların ‘bu duruşu' bir daha gözden geçirmeleri lazım.

Başkan, yeni peydah olan medya danışmanı zatı muhteremden (!) çıktığı söylenen bu yaptırımlara kanmamalı. Etrafına topladığı trolleriyle kendini bir güç gibi göstermeye çalışan bu zat, Beşiktaş için giderek tehlikeli olmaya başlıyor.

Düne dönecek olursak; ilk göze batan, Şenol Güneş'in kadro yapısıyla oynamasıydı. İki kenar bekini değiştirdi ve Olcay Şahan tutkusundan vazgeçip oyuna Gökhan Töre ile başladı. Ondan da istediğini alamayınca ikinci yarıya Kerim Frei ile girdi. Konya tarafında da Aykut Kocaman kısmi rotasyon yapmıştı. Beşiktaş'ın yarı final vizesi için 2 farklı galibiyete ihtiyaç duyması ve gollere ulaşmak için sergilenen futbol ilk 15 dakika için umut verse de sonrasında Konya oyunu dengelemeyi bildi.

Bunda en büyük etken, savunma futbolunun en büyük özelliği olan alan kontrolünü disiplinli bir şekilde uygulamalarıydı. İlk yarıda Gomez'le buluşan ilk kenar ortası, 26'da Quaresma'dan geldi. Konya kenar beklerinin, Gökhan ve Quaresma'yı önlerinde oynayan kenar hücumcularının da yardımıyla iyi marke etmeleri, konuk takımın gol ayağı Gomez'le irtibatlarının kesilmesini sağladı.

Alışılan, ikinci yarıdaki Beşiktaş baskısını 75'ten sonra izlesek de Gomez ve Marcello ile yakalanan fırsatlardan istifade edilemedi. Şenol Güneş skor yakalamak için aylardır oynamayan Mustafa Pektemek'ten medet ummuştu ama bu yanlış seçim de tutmadı. 85'te Konya, konuk takım defansının “Bir zarar gelmez.” diyerek markajsız bıraktığı Meha'nın 18 dışından sert ve düzgün vuruşuyla kendisini yarı finale taşıyan gole imzasını attı.

Siyah-Beyazlılar zaman zaman Quaresma ve Kerim ile mücadele gücünü artırsa da rakibin katı ve disiplinli savunma futbolunu deşifre edemediği için yenildi ve elendi. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu maça atanmasıyla ilgili yapılan spekülasyonların müsabakaların başlarındaki bazı pozisyonlarda etkisi altında kalmış olacak ki çalmadığı hatalı düdükler vardı.

 Zaman

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki