AVRUPA KONFERANS LİGİ MAÇINDA FUTBOLCU AİLELERİNE SALDIRI!

AZ Alkmaar-West Ham maçında barbarlık...
Haberin yayılanma tarihi:19 Mayıs 2023, Cuma

KENDİLERİNİ GİZLEDİLER;

West Ham’ın, AZ Alkmaar karşısında aldığı UEFA Konferans Ligi yarı finalindeki galibiyeti, dün gece Hollandalı taraftarların şiddet dolu saldırısıyla tam anlamıyla bir kaosa dönüştü. Kimliklerini gizlemek için tamamen siyah kıyafetlerle ve kapüşonlarla giyinmiş bir grup şiddet yanlısı Alkmaar taraftarı, maçın son düdüğüyle birlikte deplasman tribünlerine saldırmak için zorla giriş yaptı. Kavga hızla kontrolden çıktı ve onlarca kapüşonlu holigan, West Ham oyuncularının ailelerinin ve arkadaşlarının bulunduğu bölüme akın etti.

ÇARESİZLİK DİZ BOYU...

West Ham futbolcuları Michail Antonio ve Flynn Downes, tereddüt etmeden reklam panolarının üzerinden atlayarak tribünlere doğru yol aldı, onları yakından takip eden takım arkadaşları Lucas Paqueta ve Said Benrahma da hemen arkalarından geldi. Tribünden gelen şok edici görüntülerde West Ham taraftarları, Alkmaar taraftarlarının ailelere saldırmalarını engellemek için çaresizce mücadele etti, diğerleri ise merdiven boşluğunun üstünde gelen kalabalık ile birbirine kafa tuttu.

GÜVENLİK YETERSİZ KALDI

Şiddetin tam bir kavgaya dönüşmek üzere olduğu anda, güvenlik ekipleri müdahale ederek grupları ayırdı, diğer güvenlik görevlileri ise öfkeli West Ham oyuncularını durdurmaya çalıştı. Bu arada, Thilo Kerher’ın sevgilisini savunmak için harekete geçen ‘Knollsy’ olarak bilinen yaşlı bir West Ham taraftarı, sosyal medyada övgüler aldı. Kavgayı gözlemleyen bir West Ham taraftarı, Knollsy’ye teşekkür ve destek dolu samimi bir mesaj paylaştı.

‘Biraz açıklama yapayım; Thilo Kerher’ın sevgilisinin arkasında oturuyorduk. Knollsy, endişelenmiş ve merdiven boşluğunun üstüne çıktı, Alkmaar taraftarlarının saldırısına karşı koydu. O harika bir adam ve o an doğru olduğunu düşündüğü şeyi yaptı. O taraftarları durdurdu.’

FİNAL SEVİNCİ BURUK KUTLANDI

Bu mesaj, diğer sosyal medya kullanıcılarından Knollsy’nin eylemlerini alkışlayan destek mesajlarıyla karşılandı. Sonunda düzen sağlandı ve David Moyes’in takımı, Pablo Fornals’ın uzatmadaki golüyle 3-1’lik toplam skorla kazandıkları maçı kutlamak için deplasman tribününe gidebildi. Bu galibiyetle West Ham, Konferans Ligi finaline yükseldi.

“AİLELERİMİZ HAKKINDA ENDİŞELENDİK”

West Ham kalecisi Alphonse Areola da sevdikleri konusunda büyük endişe duyan oyuncular arasındaydı: “Maçı izleyen ailem vardı. Onlar hakkında biraz endişe duyduk. Güvenlik özellikle bu tür etkinliklerde en önemli şeydir ve ailelerimiz hakkında endişeliydik.”

Ayrıca oyuncuların müdahale etmekte haklı olduklarını belirtti ve şunları ekledi: “Aileler veya taraftarlar stadyuma geldiğinde böyle şeyler görmek istemiyoruz. Onlar etkinliğin keyfini çıkarmak istiyorlar ve biz de onlarla birlikte keyfini çıkarmak istiyoruz.”

“UMARIM UEFA ÜZERİNE GİDER”

Maçtan sonra, teknik direktör David Moyes şunları söyledi: “Ne olduğunu ve neden olduğunu açıklayamam. Oyuncular aile bölümünde yer aldığı için dahil oldular… Bu muhtemelen tepkinin nedeniydi. Bu geceyi olumsuz etkilemesini istemem çünkü West Ham taraftarları sorun aramıyordu. Umarım UEFA bunun üzerine gider. Ailem oradaydı ve o bölümde arkadaşlarım vardı. Uzaklaşmaya çalışacaklarını umuyordum… Çünkü çok mutlu olduğum için fark etmedim. Güvenlik beni içeri almaya çalıştı, ancak oyuncularımın dahil olmadığından emin olmam gerekiyordu.”

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki