''BEŞİKTAŞ BU KADRO İLE ŞAMPİYONLUĞA OYNAR!''

Rıza Çalımbay, “Beşiktaş’a minnet borcum var” dedi ve ekledi: Futbol hayatım, her şeyim orada geçti...''
Haberin yayılanma tarihi:28 Ekim 2023, Cumartesi

'OLUŞTURDUĞUM SİSTEME İNANIYORUM'

"Kongreye kadar ister ağabeylik deyin, ister elini taşın altına koyma… Seve seve göreve hazırım. Ben orada doğdum, büyüdüm. Futbolculuk hayatım, her şeyim orada geçti. Böyle bir sıkıntılı durumda tabii ki takımın başına geçerim hem de seve seve geçerim, sorun yok. Çünkü neden biliyor musunuz? Benim Beşiktaş'a minnet borcum var. Yıllarca Beşiktaş'ta oynamışım, başka yere gitmemişim. Beşiktaş'ın sayesinde bir sürü şey elde etmişim. Tabii ki kriz yönetmek kolay değil. Ancak kriz yaşayan takımlara çok gittim. Sonuncu sırada olan takımı bile aldım. Ben kendime her açıdan güveniyorum. Bir de kendi sistemime inanıyorum. Zaten oraya geleyim, en iyisini yaparım, daha da iyi olurum."

'BU KADRO ŞAMPİYONLUĞA OYNAR'

Beşiktaş'ta çalışması halinde şampiyonluklar kazanacağını vurgulayan Rıza Çalımbay, şöyle devam etti: "Sivasspor'u Avrupa'ya taşıdım, Türkiye'ye önemli puanlar kazandırdım. Türkiye Kupası'nı aldık. Bunlar Sivasspor'un tarihinde ilk olan şeyler. Onları başaran bir kişi, daha iyi kadrolarla ve imkânlarla daha iyisini yapabilir. Beşiktaş'ın mevcut kadrosu, şampiyonluğa oynar. Ancak transferlerin yüzde 80-90'ı takıma hazır gelmemiş. Hazır gelmek çok önemli. Alınan oyuncuların kariyerleri çok iyi ama fiziki açıdan hazır olmayanlar var. Beşiktaş takımı ne ligden ne de şampiyonluktan kopar."

'İKİSİ ARASINDA FARK GÖREMİYORUM'

Rıza Çalımbay, A Milli Takım'da yaşanan teknik direktör değişimi için de "Türkiye çok büyük bir ülke. Böyle bir ülkenin milli takımını çalıştıracak bir tane Türk antrenör yok mu? Stefan Kuntz ile Vincenzo Montella arasında hiçbir fark bulunmuyor. Kadro aynı ancak şunu söyleyebilirim, antrenör değişiminin faydası oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki