BEŞİKTAŞ'IN SAHİBİ OLACAK MI ?

Beşiktaş'ı bir kaç yıl içerisinde, çok büyük bir tehlike bekliyor
Haberin yayılanma tarihi:10 Kasım 2014, Pazartesi

Bilindiği üzere BJK Derneği 07/11/2014 tarihinde 1 milyon 970 bin lot hisse satışı gerçekleştirdi. Beşiktaş bu satıştan 28,6 milyon TL. gelir elde etti. Satışlar 2,50-2,51 TL fiyat aralığından gerçekleştirilirken, BJK Derneği’nin ortaklık payı yüzde 51,92 sınırına düşmüş oldu. 

SPK’NIN 2012’DE YÜRÜRLÜĞE GİREN MADDESİNDEN HABERİNİZ VAR MI?

6/12/2012 tarihinde yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kanununun 28. Madde 2. Bendi Beşiktaş’ın yarınları adına çok büyük bir tehlikeyi işaret ediyor.

İŞTE O MADDE

MADDE 28 – (1) Ortaklıkların sermaye piyasası araçlarının ilk halka arzında mevcut tüm imtiyazların şeffaf ve anlaşılır detayda kamuya duyurulması zorunludur.

(2) Kurulun belirlediği esaslar çerçevesinde, faaliyetlerinin makul ve zorunlu kıldığı hâller saklı kalmak kaydıyla, mevzuata uygun olarak hazırlanmış finansal tablolarına göre ÜST ÜSTE BEŞ YIL DÖNEM ZARARI EDEN HALKA AÇIK ORTAKLIKLARDA, OY HAKKINI ve YÖNETİM KURULUNDA TEMSİL EDİLMEYE İLİŞKİN İMTİYAZLAR KURUL KARARI İLE KALKAR. Söz konusu imtiyazlı payların kamu kurum ve kuruluşlarına ait olması hâlinde bu hüküm uygulanmaz. 

BEŞİKTAŞIN BİR SAHİBİ OLABİLİR!!!

Bu Kanuna göre, üst üste 5 yıl boyunca zarar eden şirketlerde imtiyaz hakkı kalmayacak. Yeni SPK taslağının 28. Maddesine göre, üst üste 5 yıl dönem zararı eden halka açık şirketin ilk genel kurulunda oy hakkına ve yönetim kuruluna aday göstermeye ilişkin imtiyazlar kaldırılacak.

Şimdi bir düşünün; Beşiktaş A.Ş. her yıl zarar etmekte. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde hisseleri toplayan biri veya birileri Beşiktaş A.Ş.’nin yönetim kurulunu kontrolünü ele geçirebilir. Dolayısı ile hisse toplayanlar, B.J.K.’ya hakim olabilir. Üstelik bu operasyonun maliyeti 50-60 Milyon gibi bir rakama denk gelmekte! Yani Yıldırım Demirören’e olan borç kadar bile değil.

 Demirörenlerin Beşiktaşlı olduğunu farz edersek, birde çok daha kötü bir senaryoyu düşünelim. Yıllardır iki büyük yaratmaya çalışan kirli eller, 111 Yıllık Beşiktaş’ı tamamen bitirmek için, olurda düğmeye basarlarsa! Bunun hesabını kim verebilir? 

 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki