Beşiktaş’ta Doğal Sit Statüsündeki Yeşil Alana İnşaat Tehdidi

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Abbasağa Mahallesi’nde bulunan doğal sit statüsündeki 11 bin metrekarelik yeşil alanın paravanlarla çevrilmesi semt sakinlerini ayağa kaldırdı.
Haberin yayılanma tarihi:02 Temmuz 2016, Cumartesi

Padişah II. Mahmut’tan kalma tarihi nişantaşının bulunduğu parkta nöbet tutan mahalleli suç duyurusunda bulundu.

Ihlamurdere Caddesi üzerinde eski Toprak Holding ile Barış Parkı arasında kalan yer alan yeşil alan 21 Haziran günü demir paravanlarla kapatıldı. Mahalleli bunun üzerine bilgi almak için altı kuruma dilekçe gönderdi.

Koruma Kurulu: Korunmalı ve inşai faaliyete izin verilmemeli.

İstanbul 3 No’lu Koruma Kurulu, yanıt niteliğindeki yazısında parkın 1. ve 3. derece sit alanı içinde olduğunu ve içindeki nişantaşlarının korunması gerekli kültür varlığı olduğunu belirterek söz konusu fiziki ve inşa faaliyetinin durdurulması gerektiğini kaydetti.

Beşiktaş belediyesi sessiz!

Birden fazla özel şahsa ait yeşil alana Seba İnşaat adında bir firmanın konut yapacağı iddiasını araştıran mahalleli dün Beşiktaş Belediyesi yetkilileriyle de görüştü ancak net bir sonuç alamadı.

Mahallelilerden Nurdan Başdoğan’ın yazdığı yazıya gelen yanıt ise belediyenin olup bitenlerin farkında olduğunu ortaya koydu.

Başdoğan’a gönderilen yazıda alanın Seba İnşaat Anonim Şirketi’ne ve hissedarlarına ait yer olduğu ifade edildi. Yazıda ayrıca paravanlarla ilgili iznin de belediye tarafından verildiği belirtilerek, “Parsel sahiplerinin parsellerini koruma altına almaları için etrafını çevirmeleri ruhsat gerektirmeyen işlerdendir. Parsel içinde ruhsat alınmadan herhangi bir inşaat faaliyetine izin verilmeyeceği hususu bilgilerinize arz olunur” dendi.

Mahalleli bugün suç duyurusunda bulunurken, Beşiktaş belediyesine de bir kez daha başvurarak, yeşil alanı çevreleyen paravanların kaldırılmasını talep etti.

Bakanlık daha önce yeşil alanla ilgili plan yapmış

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın daha önce yeşil alanla ilgili 1/5 bin ölçekli imar planı hazırladığı ve Beşiktaş belediyesinin buna itiraz ettiği öğrenildi. Belediyenin itiraz dilekçesinde imar planında yüzde 17 olan konut alanı büyüklüğünün yüzde 28’e çıkarıldığı, bu konut alan artırımının sit bölgesi olarak planlanan alanın yeşil alan miktarın azaltıcı nitelikte olduğu, yeşil alan dokusunun bozulmaması ve mahalle sakinlerinin de yapılaşma önerilmeden tamamının yeşil alan olarak düzenlenmesini istediği belirtildi.

Mahalleli yeşil alanını korumakta kararlı

Bugün yeşil alana ‘Özel mülktür girilmesi yasaktır’ yazısının asılması üzerine ortalık tekrar hareketlendi. Yazıyı söken mahalleli ile alanın hepsini kapatmaya çalışan işçiler arasında tartışma çıktı, işçiler polise haber verince zabıta ve polis geldi.

Kısa bir süre polis ve zabıtaayrılırken, mahallelli park içinde nöbet tutmaya devam ediyor. Alanda akşam saatlerinde yeryüzü sofrası kurulacağı ve mahalle sakinlerinin iftar vereceği belirtildi.


 
diken.com

 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki