''Bir Başkanımız Var Fırsatı Varken Her Şeyi Mahvetti''

Fanatik gazetesi yazarı Nilay Yılmaz, Beşiktaş'taki son gelişmeleri değerlendirdi...
Haberin yayılanma tarihi:31 Mart 2016, Perşembe

Stat yapmışız Boğaz’a karşı. Çok da güzel. Vuslat için takvime çentik atar olmuşuz... Ancak gelin görün ki, bir başkanımız var züccaciye dükkanına girmiş fil gibi kırıp, döküyor. Nasıl dolmuşsa artık, atar üstüne atar yapıyor, haklı olduğu konularda bile haksız duruma düşüyor. Kalan haftalarda tüm camiayı tek yürek haline getirmesi gerekirken, üstelik de bunun için elinde stat gibi muhteşem bir fırsat varken her şeyi mahvetti. İki haftadır kırmadığı, üzmediği kimse kalmadı. Herkesin şevkini, heyecanını aldı götürdü.

Önce, kulubün resmi sitesinde “Vodafone Arena açılışından itibaren bir yıl boyunca kombinen yine geçerli” ibaresini içeren 27.06.2014 tarihli haber hâlâ dururken, “Kombineler seneye geçerli olacak” diyerek insanları Vodafone Arena’da oynanacak 3 maça bilet almak zorunda bıraktılar. Tabii ki farkındayım, acil paraya ihtiyaç var. Kolaya kaçmışlar ve akıllarına bu sezonki maçlara bilet satmak gelmiş. Ama bunu yaparken de üsluba dikkat etmek gerekiyor. “Acil paraya ihtiyacımız var. Kombine sahibi taraftarlarımızdan son bir destek istiyoruz” dense taraftar zaten destek olur. Ama bizim Başkan ne yapıyor? Hukuksuz bir şekilde koltuklarına el koyduğu taraftara “Biletler pahalı” dedi diye bedavacı muamelesi yapıyor. Olmayan stada kombine alan ve o statta 1 yıl geçerli koltuğu olan, elindeki sözleşmeyle Tüketici Mahkemesi’ne gitse stada bedava girebilecek taraftara “Kimse almak zorunda değil. Zaten çok yoğun talep var, biletlerin hepsini satarız” demek nasıl bir akıl tutulmasıdır anlamış değilim.

Neyse, ülkemizin 3 tarafı zenginlerle çevrili olduğu için(!) emekçi insanları atladıklarını son anda fark ettiler de, 3 maçlık kombine dayatmasından vazgeçtiler. Ortalık da biraz sakinleşti. 
Bu nasıl adaletsizlik? 

İşin daha vahim kısmı, kulüp para kazansın diye taraftardan fedakarlık bekleniyor, koltuklarına tekrar para ödemesi isteniyor, ancak Loca, Batı VIP ve 1903 VIP bunun dışında tutuluyor. Sayın Orman’ın gücü sadece alım gücü düşük taraftara mı yetiyor? Niye birileri 1. sınıf taraftar, birileri 2. sınıf taraftar oluyor? Asgari ücretle geçinip taksitle 1000 TL’ye kombine almış birinden 3 maç için 300 TL istenebiliyor da, VIP sahipleri niye bu fedakarlıktan muaf tutuluyor? 

“Taraftarımız Alman Milli Takımı’nın santrforunu, Milli Takımımız’ın santrforunu görmek istiyorsa bunun da bedelini ödeyecek.” Bedel ödemek??? Bu nasıl bir üslup? Sürekli örnek aldıklarını söyledikleri rahmetli Süleyman Seba’nın böyle bir şey dediğini düşünebiliyor musunuz? Düşünemezsiniz...

“Neden bilet fiyatlarına zam yapmıyorsunuz” sorusuna Karl-Heinz Rummenigge, “Bayern taraftarı olmanın cüzdana bağlı olmasını istemiyoruz” diye yanıt veriyor, ama bizim Başkan “Bedelini ödeyeceksiniz” diyor. 

Bizim yöneticiler işte bu yüzden kulüpleri doğru düzgün yönetemiyor. Anlayış şu: Başarı için taraftar tüm parasını kulübe vermeli, sorgulamadan her şeyi kabul etmeli. Doğru olan ise, “Kulüp olmak istiyorsan taraftarını koru, o zaten seninle olur.” 

Takımları var eden taraftardır

Güzel, kaliteli kadrolar; pahalı bilet/ürün satarak kurulmaz; doğru planlama, anlaşma, pazarlama ve sponsorluklarla kurulur. Borussia Dortmund’un bu sezon maç başına seyirci ortalaması: 81.122. Dortmund bilmiyor mu bilet fiyatlarını Avrupa ortalamasına çekerek bilet satışından yılda 15 milyon Euro daha fazla kazanabileceğini?.. Öyle yapsa, iflas ettiği günde, ligde sekizinci olduğu senede o stadyuma 80 bin kişi gelir mi? Takım düşerken taraftar takımı ayağa kaldırır mı? Takımlar taraftarıyla var olur, müşterileriyle değil. Orman’ın atladığı en önemli gerçek de işte bu.

Başkan bir Kızılderili atasözüne atıfda bulunarak “Kartal’ı öldüren kendi tüyüdür” demiş. Haklı. İki haftada onun kulübe verdiği zararı, hiçbir rakip takım veremezdi maalesef.

Kelimeler çok önemlidir... Bazılarının çakmak çakar gibi kolaylıkla söylediği sözler başkasının içinde sönmeyen koca bir ateş olur. O yüzden Fikret Orman söylediklerine dikkat etmeli, taraftarı gibi sadece şampiyonluğa odaklanmalı. Camia olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, tek yapması gereken bu çünkü!

Nilay YILMAZ / Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki