'BİR KAÇ OYUNCU GÖNDERMEK ZORUNDAYIZ!'

Beşiktaş'ta yönetim kurulu danışmanı olarak görev alan Brad Friedel suskunluğunu bozdu. Birleşik Amerikalı futbol adamı, Siyah-Beyazlılardaki görev süresinde yaşananları anlattı...
Haberin yayılanma tarihi:07 Eylül 2024, Cumartesi

''GİOVANNİ İLE İLİŞKİMİZ ÇOK İYİ''

Van Bronckhorst ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Brad Friedel, "Giovanni van Bronckhorst ile her gün konuşuyoruz, ilişkimiz çok iyi. Benim görevimdeki bir insanın onunla savaşmak için orada olmadığımı bilmesi, bir teknik direktör için önemli" dedi.

TÜRK FUTBOLUNA 'PANİK' VURGUSU'

Türkiye'de futbolun panik üzerinden ilerlediğini vurgulayan Brad Friedel, "Türkiye'de çalışıyoruz, orada futbol işleri panik üzerinden ilerliyor. Gerçekten öyle. Bunu saygısızlık olarak söylemiyorum, kültürel bir şey. Her ülkenin kendi kültürü var" şeklinde konuştu.

Giovanni van Bronckhorst'un çalışması kolay bir teknik direktör olduğunu belirten Brad Friedel, "Benim işlerimden birisi aldığımız ve gönderdiğimiz oyuncuların teknik direktörün istediği profile uyup uymadığından emin olmak. Tabii bunu yaparken de kulübün bütünlüğünü sürdürmeye çalışıyoruz. Gio'yu teknik bütün bilgilerden haberdar ediyorum. Finansal olarak bir şey bilmesine gerek yok. Bu onun işi değil. Her gün gelebilecek ve gidebilecek oyuncular hakkında konuşuyoruz. Gio, çalışması çok kolay bir teknik direktör. Çok organize ve iyi yapılanmış bir çalışma anlayışı var. Ekibi de harika. Antrenman tesislerindeki ortamın kaotik olmadığını size temin edebilirim" ifadelerini kullandı.

Türk kulüplerindeki baskıya dikkat çeken Brad Friedel, "Türk kulüplerindeki baskı, belli açılardan Manchester United veya Liverpool'dan daha fazla. Medya kültürü ve sosyal medya kültürü yüzünden. Birçok oyuncu bunun farkında olmuyor, inanılmaz bir ilgi var. Normalde 2, 3 veya 4 maç kötü oynarsanız tribünlerden tepki alırsınız. Türkiye'de 1 pas hatası yaptığınızda tepki alıyorsunuz. Bu yüzden takım için doğru karakterleri transfer etmelisiniz, en önemlisi bu" dedi.

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği futbolculara değinen Brad Friedel, "Yazın çok önemli 3 futbolcu transfer ettik; Gabriel Paulista, Ciro Immobile ve Rafa Silva. Onların iyi futbolcular olduğunu bilmek işimizin kolay kısmıydı. Ancak onların nasıl karakterde oyuncular olduğunu öğrenmek için dersimizi iyi çalışmamız gerekiyordu. Çünkü herkes buradaki ortama doğru tepkiyi verebilecek karakterde olmayabilirdi. 3 oyuncu da istisnai derecede iyi oyuncular ve iyi karakterler, takıma çok yardımcı olacaklar. Tabii ki inişleri çıkışları olacaktır" diye konuştu.

Can Keleş ve Emirhan Topçu transferlerine parantez açan Brad Friedel, "Yabancı oyuncular ile Türk oyuncular arasında bir denge kurmamız gerekiyor ve bu yüzden Rizespor'dan Emirhan Topçu'yu transfer ettik. Çok çok yetenekli, sol ayaklı bir stoper. Ayrıca Can Keleş'i de aldık. Sol ayaklı bir kanat oyuncusu, sadece 22 yaşında. Birçok yetenekli Türk oyuncumuzu kiraya gönderdik ve bazı oyuncuları sattık. Birkaç tane de oyuncuyu göndermek zorundayız. Ancak TFF'nin kuralları yüzünden bu mümkün olmuyor. Yabancı kuralına karşı değilim. Daha az yabancının olması kesinlikle Türk futbolculara yardımcı olacaktır, bu konuda hiçbir şüphe yok" dedi.

Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki