BJK Denetleme Kurulu'ndan Sert Açıklama

Beşiktaş Kulübü, sosyal medyada kulübün Denetim Kurulu ile ilgili çıkan sözler hakkında bir bildiri yayınladı.
Haberin yayılanma tarihi:03 Nisan 2016, Pazar

Beşiktaş resmi internet sitesinden yapılan açıklamada;

"Son zamanlarda muhtelif platformlarda (e-posta grubu,yazılı,sözlü ,e-posta, twitter gibi) Denetim Kurulumuzun haksızca ve adaba sığmayacak üsluplarla eleştirilmesine karşılık olmak üzere aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği doğmuştur.

Özellikle bazı eleştirilerin,isim belirtme cesareti ve nezaketi bile gösterilmeksizin,adeta “hedef gösterilen suçlu” gibi resimlerimizle ve özlük bilgilerimizle kamuoyuna sunulması bizleri üzmenin yanı sıra konuyla ilgili hukuki süreç başlatma kararımızı da beraberinde getirmiştir.

Kurulumuza yönelik eleştirilerin bizim üzerimizden seçim malzemesi yapılmasına ve haksız argümanlarla kamuoyumuzun yanlış yönlendirilmesine izin vermeyeceğimizin de bilinmesini istiyoruz.

Yapılan, daha doğrusu yaptıklarını sandıkları çirkin ifade ve nezaketsiz kritiklere gelince…Tüm Beşiktaş kamuoyuna hatırlatmak isteriz ki;

(1)-Denetim Kurulumuz, Genel Kurulumuzca ayrı ve müstakilen seçilen, kendi listesi olan bağımsız bir kuruldur.Bugüne kadar da bu bağımsızlığı içinde, objektif, Tüzüğümüzde belirlenmiş hukuki alan içersinde çalışmış ve hiçbir yönetsel etkilemeye muhatap olmadığı gibi böyle bir duruma düşmemiş ve düşmeyecek bir kuruldur.

(2)-Denetim Kurulumuz, Tüzüğümüz gereği 3 ayda bir raporlarını hazırlar ve bunu Divan Toplantılarında tüm kamuoyuyla paylaşır. Altına imzasını attığı tüm raporların arkasındadır, bunlarla ilgili spekülasyonları, yanlış yorum ve algılamaları önlemeye çalışır. Raporla ilgili zaman zaman yaşanan gecikmelerin de tarafı değildir, zira Muhasebe bölümü tarafından kayıtlar tamamlanıp teslim alındıktan kısa bir süre sonra raporumuz Divan Kuruluna teslim edilmektedir.

(3)-Tüzük ile ilgili toplu aidat hakkında standart bir kriter konulmaması konusundaki tespit ve eleştiriler, daha önce Denetim Kurulu Raporlarıyla Divan Toplantısında ilk kez kurulumuz tarafından dile getirilmiştir. Bu konuda saklanan, gizlenen veya ötelenen bir durum asla sözkonusu değildir.

(4)- Kamuoyunda “Fulya Davası” olarak nitelendirilen davanın Yargıtay’a temyize götürülmesi tamamen hukuksal ve yönetsel bir iradenin ve pozisyonun gereğidir. Konunun Denetim Kurulu ile tüzüksel bir ilişkisi yoktur.

Kamuoyumuza saygıyla duyurulur.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Denetim Kurulu" ifadelerine yer verildi.

Bjk.com.tr

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki