'BU HAYALİ KURALIM ARTIK!'

Ergin ASLAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:11 Nisan 2023, Salı

Süper Lig’de Bir Süre Önce İkili Olan Zirve Rekabeti Beşiktaş’ında Dahil Olmasıyla Üçlüye Döndü;

Siyah-beyazlıların, Şenol Güneş ile yakaladığı hava yadsınamaz. Hele ligin bu haftalarında düşme, kalma, Avrupa’ya gitme vs. yarışlarının kızıştığı, telafisi olmayan maçların oynandığı haftalarda böyle seriler çok kıymetlidir. Tabi bu galibiyetler içerisinde Fenerbahçe ve Başakşehir deplasmanlarını da barındırıyor. Şimdi Beşiktaş’ta, “Acaba Galatasaray’a yetişebilir miyiz?” soruları başladı. Elbette bu kolay değil. Galatasaray’ın bu puan farkını, bu avantajı kaybetmesi çok çok zor. Ancak ligde yakalanan ivme Beşiktaş’a şampiyonluk hayali kurduruyor. Keza Fenerbahçe de bu şansını sonuna kadar kovalayarak hayalinin peşinden gidiyor... Şampiyonluk elbette kıymetli. Hele bizim futbol ortamımız için olmazsa olmaz şeklide bakılıyor. Ancak bu durum, hayallerimizi daraltmıyor mu? Hapsetmiyor mu? Neden bu hayalleri daha da genişletip gerçeğe dönüştürmeyelim ki? Avrupa’dan bir kupa daha getirmek gerçekten hayal mi, yoksa bunun da hayali kurulabilir mi?

GERÇEĞİMİZ BURASI

Avrupa’da üst üste aldığımız başarısız sonuçlar bizi Konferans Ligi gerçeği ile yüzleştirdi. Bu ligin aslında bizim gerçeğimiz olduğunu gördük. Şampiyonlar Ligi insana hayal kurdurmaz. Yapabileceğin en iyi iş gruptan çıkmaktır. Avrupa Ligi’nde bütçe, kadro olarak eksiğimiz yok ama organizasyon ve mantalite olarak eksiğimiz çok. O yüzden Avrupa Ligi kulvarında da bir yere kadar gidebiliyorsun... Peki ya Konferans Ligi... Bakın bugün itibariyle Konferans Ligi’nde son 8’e kalan takımlar Gent, Fiorentina, Lech Poznan, Basel, West Ham, AZ Alkmaar, Nice ve Anderlecht... Şimdi düşünelim; Bizim büyük takımlardan hangisi bu takımları eleme potansiyeline sahip değil. Bu sezon kim kendisini Konferans Ligi’ne atarsa şimdiden kupayı almak için planlamaya başlamalı. Misal Beşiktaş, Konferans Ligi’ne katılmanın güçlü adaylarından birisi.

Ben Beşiktaş Başkanı ve teknik direktörü olsam, yarından tezi yok, bütün planlamamı Avrupa şampiyonluğu üzerine yaparım... Bu zannedildiği kadar uzak değil. Bu hayali kuralım artık...

Yeni Şafak

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki