Çarşı'ya Gezi Davasında Skandal

Beşiktaş'ın muhalif taraftar grubu Çarşı'ya açılan Gezi Parkı davasında bir hukuk skandalına imza atıldı
Haberin yayılanma tarihi:18 Kasım 2014, Salı

Beşiktaş'ın muhalif taraftar grubu Çarşı'ya açılan Gezi Parkı davasında bir hukuk skandalına imza atıldı. Çarşı'nın 1 Haziran 2013 günü Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi önündeki eyleme katıldıkları gerekçesiyle 'hükümete darbe girişimi'nden yargılandığı davanın dosyasına, 11 Haziran'da Taksim Meydanı'nda atıldığı öne sürülen molotofkokteyliyle ilgili polis ifadeleri eklendi.

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’ya yönelik davada şikayetçi sıfatıyla yer alan dokuz polisin başka bir dava dosyası kapsamında verdikleri ifade, Çarşı grubunun dosyasına ‘kopyala yapıştır’ yöntemiyle eklendi.

Söz konusu ‘molotof kokteyli’ davasında bir başka siyasi partinin dördü tutuklu 36 üyesi ‘silahlı örgüt üyeliği, kamu malına zarar, ruhsatsız silah bulundurmak, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet’ iddiasıyla yargılanıyor.

Dokuz polis bu dava kapsamında, Çarşı’nın Başbakanlık Çalışma Ofisi’ndeki eylemlere katıldığı 1 Haziran’dan tam 1o gün sonra, Taksim Meydanı’nın boşaltılması esnasında atıldığı iddia edilen molotof kokteyline ilişkin ifade vermişti.

Polislerin tümü, ifadelerinde parti bayrakları taşıyan eylemcilerin molotofkokteyli, havaifişek ve taş attığını ileri sürerken, TOMA aracının yandığını ve değişik uzuvlarından yaralandıklarını beyan etmişti.
‘Örnek alınmıştır’

Çarşı soruşturmasını yürüten Savcı Adem Meral dokuz polisin ifadelerini de bu davadan ‘kopyaladı’. Bir dosyadan diğer dosyaya ‘ifade aktarımı’ Çarşı Grubu soruşturmasını yürüten Savcı Adem Meral’in ifadelerin üzerine, “2013/2023 soruşturmadan örnek olarak alınmıştır” diye yazdığı nottan anlaşıldı.

Radikal

Etiketler: BEŞİKTAŞ   Çarşı   Hukuk   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki