ÇEBİ BJK BAŞKANI OLAMAYACAK!

Erce Kaftan yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:21 Nisan 2022, Perşembe

Beşiktaş Anadolu Kulübü Mü Oldu!?

Beşiktaş kongre üyeleriyle sohbet ederken şunu söylüyorum, "Çebi Beşiktaş başkanlığı yapacak vizyonda değil. Futbol ve amatör sporlardaki yönetim tarzıyla, konuşma-hitabıyla, yenilikçi tutumlarıyla ve yanındaki yöneticilerle Beşiktaş'ı iyi temsil edemiyor." Bu benim görüşüm tabii ki de... Benim gibi düşünmeyen kongre üyeleri arkadaşlarım da var. Çoğunlukla benim bu görüşlerime şu yanıtla karşılık veriyorlar; "Ama iyi insan..." 

Beşiktaş başkanını çok iyi tanımıyorum ama çok saygılı, oturmasını kalkmasını bilen biri olduğunu biliyorum.

Çebi, iyi insan da olabilir ama bazen yaptığı açıklamalar beni çok şaşırtıyor. Çoğu zaman; 46 danışmanı olan bir kulüp başkanı böyle açıklamalar yapmamalı demekten kendimi alamıyorum. Geçtiğimiz sezon; eski ismiyle Banvit olan Bandırma Basket kulübünün oyuncularını bir menajer satılığa çıkarıldı. Menajer önce Galatasaray'a gitti, anlaşma sağlanamayınca Beşiktaş'ın kapısını çaldı. Oyuncular karşılığında ortaklık teklif etti. Beşiktaş, bu genç oyuncuları 1 Milyon dolara satın aldı. Beşiktaş, menajerle (kamuoyunda Ati Koç olarak bilinen gerçek ismi Emrullah Atilla) ile gizli bir ortaklık anlaşması yaptı. Gizli diyorum, çünkü bu anlaşmanın detayları açıklanmadı. Basketboldan sorumlu yönetici Umut Şenol'a bu anlaşmanın detaylarını sordum ama yanıt alamadım, daha doğrusu yanıt vermedi.

Beşiktaş'a 25 Oyuncu Geldi

Bu oyuncuların çoğu çok genç oldukları için altyapı takımlarına kanalize oldu.  Alperen Şengül, Şehmuz Hazer, Sadık Emir Kabaca genç ve yıldız potansiyeli oyunculardı. Geçen sezon Beşiktaş'ta şans buldular ve bu şansı çok da iyi değerlendirdiler. Alperen tercihini; NBA'den, Şehmuz Fenerbahçe, Sadık Emir de Galatasaray'dan yana kullandılar. Beşiktaş bir açıklama yapmadı ama NBA'nin Statü gereği Beşiktaş'ın NBA'ye giden bir oyuncudan 775 bin dolar kazandığını biliyoruz. Ama iki ezeli rakibe verilen Şehmuz ile Sadık Emir'in hangi ücretlerle transfer oldukları bir sır! Çünkü bu transferde alınan ücret menajerle yapılan anlaşmada gizli! 

Bandırma'dan Gelen 25 Oyuncu 1.5 Yıl İçinde Dağıldı

Geçtiğimiz sezon Türk gençlerle mücadele eden A Takımı; bu sezon 7 yabancı oyuncuyla mücadele ettiği ligde çok büyük büyük ihtimalle Play Off bile oynamayacak. Menajerle yapılan para alış verişlerinde büyük kavgaların yaşandığı zaten medyada da yer aldı. Gerçi bu başka bir yazı konusu ama dün Beşiktaş Başkanı dün Anadolu Beşiktaşlılar Derneği'nin gecesindeydi. Çebi, burada yaptığı konuşmada, "Artık Beşiktaş'ı uçuracağız" demiş. 2.5 yıl görev yaptığı dönemde neden uçuramadığını mazeretlerle anlaşmış.  Ardında da, "Basket takımıyla ilgili çok ilginç bir yatırım ve strateji izledik. Genç çocukları oradan çıkardık, NBA'ya satışlarını yaptık. 2 büyük kulübe genç basketçilerimizin satışını yaparak kulübümüze, basketbola katkı sağladık ve şu anda da aynı politikayla devam ediyoruz. Bu politikanın devamında yine genç çocuklarımızla başarılı olacağımıza inanıyorum" diye eklemiş.

Beşiktaş Basketbol Takımı'nda işlerin iyi gitmediğini, altyapı düzeninin paramparça olduğu cümle alem biliyor. Haydi bunlara eski başkan Fikret Orman'ın da sık sık belirttiği gibi 'Beyaz yalanlar' diyelim. Ama bir Beşiktaş Başkanı çıkıp, Fenerbahçe ve Galatasaray'a oyuncu satmakla gurur duyduğunu anlatmamalı. Hele hele iki büyük takım olduğunu her fırsatta vurgulamaya çalışan ezeli rekabet edilen kulüplere böyle koz verilmemeli.

Ahmet Bey ismini beşiktaş camiası, son 10 yılda duydu. Sayın Çebi Beşiktaş'a hala çok uzak. Ben camia onu kabullenir diye bekledim ama o bir adım bile atmadı. Sayın çebi, kusura bakmasın; Beşiktaş'ın büyüklüğüne, geleneklerine ve duruşuna uzak biri. Bu son açıklamalarında onun Beşiktaş'ı tipik bir Anadolu kulübü olarak gördüğünü düşünüyorum. Büyük kulüplere oyuncu satmaya çalışan bir profilli bir başkanın Beşiktaş'ın başında olacağını hiç düşünmemiştim. Çebi şu anda kurumsal yapı çerçevesinde yönetim kurulu başkanı olarak görülebilir ama aslında hiç bir zaman Beşiktaş Başkanı olamayacak. Umarım 46 danışmanlı çemberi dağıtıp, Beşiktaş başkanı olma yolunda adımlar atar. 

Kartalhaber

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki