Çok Para Beşiktaş'a Yaramadı Mı?

Öncelikle, Kongre üyelerinin İbra edilecekleri Ocak 2016 – Aralık 2016 dönemlerinde ne kadar gelir elde edildi? Hep beraber inceleyelim ama öncesinde, stadyum ile ilgili çok önemli resmi verileri paylaşalım. Malum ‘’borcun artması stadyum ve kur farkı ile ilgili’’ diyenlerin sayısı bir hayli fazla değil mi?
Haberin yayılanma tarihi:18 Mayıs 2017, Perşembe

Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı bilindiği üzere; 1 Ocak 2016 – 31 Aralık 2016 dönemlerinin idari ve mali açıdan ibra edilip edilemeyeceği dönemlerini kapsamaktadır. Yani şampiyon olduğumuz ve gelirlerin tavan yapmış olduğu dönem olan, geçen sene…

Futbolcu satışları gelirleri;

 - Demba Ba: 13 M EURO
- Atınç Nukan: 6 M EURO
- Ersan Gülüm: 7 M EURO
- Jose Sosa: 7.5 M EURO’ya satılmış,
- Gökhan Töre: 3.5 M EURO’ya kiralanmış olup toplamda 37 M EURO gelir elde edilmiştir. 

Sporcu satışlarından elde edilen gelirler kırdırıldı ve kredi alındı. 

* Geçen sene şükürler olsun şampiyon olduk ve Tff Şampiyonluk geliri olarak 96 M TL gelir elde edildi. Bu gelir kırdırılarak kullanıldı ve kredi alındı. 

* Şampiyonlar Lig’inden 36.2 Milyon Euro gelir elde edildi ama 9.4 Milyon Euro henüz gelmeden kırdırılarak kullanıldı ve kredi alındı. 

* Ayrıca Avrupa Ligi’nden de 4.3 Milyon Euro gelir elde edildi. 

Peki BJK'nın borçları neden azalmıyor?

Çünkü; 2012-2017 yılları arasında toplam 50 oyuncu transfer edildi. Sorgulayan olmadı, o dönemin oyuncuları ibra edildi. 

5 yılda 4 teknik direktöre ödenen transfer paraları ve aldıkları oyuncular gerekli şekilde sorgulanmadı. 

Takımı 1 gün dahi çalıştırmayan Sven Goran Eriksson'a 1.2 Milyon TL tazminatı kimin ödendiği, asla gündeme dahi getirilmedi. 

'Hata yaptım, özür dilerim' diyerek Beşiktaş'ın Milyonlarca Euro'su uçup gitti. Başkan Fikret Orman'ın da sıkça değindiği gibi '7 yetimin' hakkı olan bu paralar kulübün değilde senin paraların olsaydı, yine

İBRA EDER MİYDİN?

 

 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki