DEMİRÖREN 'GECEKONDU CLUP!'

Kemer Country’de ruhsat karmaşası sürüyor. Konutlar son derece lüks olacak ama inşaatlarına tıpkı bir gecekondu gibi arsaya künye tabelası yerleştirilmeden başlandı...
Haberin yayılanma tarihi:08 Kasım 2022, Salı

Demirören Holding'in borcuna karşılık Ziraat Bankası'na devredilen Kemer Country’deki arazilerde çalışmalar tüm hızıyla sürerken bölge sakinleri Eyüpsultan Belediyesi’ne giderek inşaatın bir an önce durdurulması talebiyle dilekçe verdi.

Belediye başkan yardımcısı Ali Rıza Yavuz ile görüşen bölge sakinleri inşaatın bir künyesi olması gerektiğini ancak sahada künyenin yer almadığını belirterek söz konusu projeye ruhsat verilip verilmediğini sordu. Yavuz “Olduğunu biliyorum ama teknik bilgiyi sonra verelim” diye yanıtladı. Tepkilere karşın kepçelerin girdiği ve inşaat çalışmalarının başladığı Demirören Holding'in borcuna karşılık Ziraat Bankası'na devredilen arazilerde 31 Ekim’den beri gerginlik ve nöbet sürüyor. Kepçeler yeşil alanlarda kazı çalışmalarını sürdürürken bölge sakinleri de tepki göstermeye devam ediyor.

‘Görüşme Talebimiz Kabul Edilmedi’

Eyüpsultan Belediyesi önünde buluşan bölge sakinleri bugün inşaat çalışmalarını protesto etti. İlçe belediyesinin meclis toplantısı öncesi başkanlık binası önünde bölge sakinleri adına açıklama yapan Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi (GYKG) eş sözcüsü Gülseren Onanç, 18 Ekim tarihinde belediyeye dilekçe vererek, inşaat ruhsatını talep ettiklerini ancak yanıtsız kaldığını belirterek, “Kemerköy'deki hukuksuzluklar zincirine inşaat ruhsatının olmaması da eklendi. Zaten bir ruhsatı olsaydı her inşaatta kanuni zorunluluk olan proje künyesi tabelasını koyarlardı” dedi. Onanç, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile görüşülemediğini, ilçe belediyesi AKP Grup Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz’ün de görüşme talebini kabul etmediğini söyledi.

‘Bilgi Bizi Bağlar’

Onanç ve beraberindeki bölge sakinleri başkan yardımcıları Ali Rıza Yavuz ve Zekeriya Yıldız'la görüştü. Bölge sakinleri görüşme sırasında inşaat çalışmalarında bazı hukuksuz işler yapıldığını, usulsüz kapıların açıldığını belirterek müdahale edilmesini istedi. Görüşme sırasında Onanç inşaat çalışmalarının yapıldığı alanda bir künye olması gerektiğini belirterek ilçe belediyesi tarafından yapı ruhsatı verilip verilmediğini sordu. Yavuz özetle “Şimdi bir hazırlığımız yok. Verdiğimiz her bilgi bizi bağlar. Teknik bilgi vermeyeyim ama olduğunu biliyorum” dedi.

‘Dilekçe Verildi’

Görüşme sonrasında bölge sakinleri ilçe belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne inşaatın durdurulması talebiyle dilekçe verdi. Dilekçede söz konusu alanlara ilişkin kendilerine iletilmiş herhangi bir ruhsat olmaksızın inşaat çalışmalarına başlandığına dikkat çekilerek “Kemerköy sitesinin duvarları ve İSKİ’ye ait yeşil alanlar tahrip edilmiştir. Sitemizin iç yolları şu an inşaat firmasının iş makinaları ve çalışanları tarafından işgal edilmiştir. Bu ruhsatsız inşaatın tarafınızca tespit edilmesini ve sürecin bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz” dedi.

Sorularımız Havada Kalmıştı

Söz konusu arazilerde ruhsat karmaşası yaşandığını Halktv.com.tr ortaya çıkarmıştı. halktv.com.tr'nin bilgi almak için gittiği Eyüpsultan Belediyesi, ruhsat sürecine 'mahrem' diyerek sorularımızı yanıtlamamıştı.

Hazal OCAK / Halk Tv

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki