Derbi Hakeminin 'VAR' Konuşmaları Ortaya Çıktı!

Attila Gökçe yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:30 Aralık 2021, Perşembe

DERBİ GERÇEKLERİ

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve 2-2 biten derbide, Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı uzun süre tartışılmıştı. Hakem Fırat Aydınus'un kararının yanlış olduğu ve VAR'a gitmemesinin de hata olduğu söylenmişti. Daha sonra Aydınus, Türkiye Kupası maçından alınarak bir nevi kızağa çekildi.

"İddialar doğru olsa hakemliği biter!"

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Rossi’den seken top, hemen arkasında adeta yapışık biçimde rakibiyle mücadele eden Larin’in koluna çarptı. Fırat Aydınus da penaltı kararı verdi.

VAR'da ne konuşuldu

Aydınus penaltı kararı verdiğinde hemen VAR’la konuşmaya başladı. En yakınında Beşiktaşlı Necip Uysal da o konuşmaları duyuyordu. Aydınus’un “Pozisyonda şüphe varsa, çağır beni” diyerek VAR protokoluna uygun biçimde Hakan Ceylan’la konuştu. Ceylan’ın "Bu penaltı kararı karışacağım bir durum değil. Attırabilirsin” dediği de duyuldu.

Ceylan görev aldı, Aydınus kızağa çekildi.

Dahası, Hakan Ceylan üst üste dört maçta görev aldı. Demek ki VAR sorunu yok. İyi de, Fırat Aydınus ZTK’da Antalyaspor- Giresunspor maçına kadar neden bekletildi? 

"Hakemine sahip çıkmadı"

Baştan sona tüm VAR diyalogları kayıt altında. Aydınus-Ceylan konuşmasında gerçekleri bulur, ona uygun iki satırlık bir açıklama ile kamu vicdanını aydınlatıp ikna ederdiniz. Hayır, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu bunu yapmadı!. Hakemine sahip çıkmadı.

"Kalbi kırılan adam Aydınus"

Türkiye’nin en iyi hakemi Fırat Aydınus’u 2004’den beri sıkıştıklarında derbilere, finallere, düğüm maçlarına çağırdılar. Nasıl yönetirse yönetsin, onun en büyük kredisi devredeydi: Ülkenin en güvenilir iki-üç hakeminden biriydi. Adamın kalbini kırdılar. İtibarını sarstılar. Fısıltı gazetesine sahte haber tüyoları verip kamuoyunda itibarsızlaştırma rüzgarları estirdiler. Kalbi kırılan adam Fırat Aydınus...

Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki