DEVLER ARENASINDA ACI TABLO!

Devler Ligi’nde ilkleri başaran Beşiktaş, bu kez tarihinin en kötü performansını yaşama tehlikesiyle karşı karşıya...
Haberin yayılanma tarihi:05 Kasım 2021, Cuma

Süper Lig’de zirvenin 7 puan gerisinde kalan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde de tarihinde de en başarısız performanslarından birine imza atıyor.

4-0’lık Sporting Lizbon yenilgisiyle birlikte Avrupa’daki galibiyet hasreti 7 maça çıkan ve 1977-1985 arasındaki performansını yakalayan Siyah-Beyazlılar, 1988-1992 yılları arasında ise 8 karşılaşmada kazanamamıştı. Sergen Yalçın da takımın başında çıktığı 6 maçta henüz galibiyet alamadı.

3 Yıl Önceki Halinden Eser Yok

Devler Ligi’nde 8. kez sahne alan Kartal, Avrupa’nın bu büyük organizasyonunda ilk kez 4 maçı puan alamadan tamamladı. 2017-18 sezonunda gruptan namağlup çıkan ve 14 puanla Şampiyonlar Ligi’nde en fazla puan toplayan Türk takımı olan Siyah Beyazlılar son 2 karşılaşmada Ajax ve Dortmund’a karşı beraberlik ya da galibiyet alamazsa Şampiyonlar Ligi’ne 0 puanla veda etme tehlikesi ile karşı karşıya.

Düşüşte 5 Temel Sebep;

Sezona iyi başlayan ancak sonrasında Süper Lig’de istikrarı koruyamayan, Avrupa’da da beklenen sonuçları alamayan Beşiktaş’ta yaşanan düşüşle ilgili olarak 5 madde öne çıkıyor.

1- Sezon öncesi transferlerin çoğu geç yapıldı.

2- Takım sezon hazırlıklarına 10 futbolcuyla başlamak zorunda kaldı.

3- Ghezzal, Vida, Larin, Atiba, Josef, Welinton, Rosier, Pjanic ve Alex Teixeira, geç transfer olma, sakatlık ya da milli takımlar nedeniyle yaz kampına katılamadı.

4- Sezon başından itibaren 10’un üzerinde futbolcu sakatlık yaşadı.

5- Aylarca maç oynayamayan Alex Teixeira hâlâ toparlanamadı.

Hürriyet

Etiketler: CL   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki