Diyarbakır'da Emniyete ve Jandarmaya Bombalı Saldırı 4 Ölü 36 Yaralı

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde jandarma komutanlığına ve lojmanların da bulunduğu emniyet binasına bombalı araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, 2'si asker 36 kişi yaralandı.
Haberin yayılanma tarihi:14 Ocak 2016, Perşembe

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde emniyet müdürlüğü binası ve ilçe jandarma komutanlığına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk gelen bilgilere göre, enkazdan 1 kadın ve 1 kız çocuğu cesedi çıkarıldı, emniyetin yanında çöken binada ise Lokman Açıkgöz ve Sadık Efe Açıkgöz hayatını kaybetti.

İlçe jandarma komutanlığına ve lojmanların da bulunduğu emniyet binasına bombalı araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırılarda 2'si asker 36 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır Askeri Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yaralıların arasında polis memurları, eşleri ve çocuklarının bulunduğu, bilinçlerinin açık olduğu bildirildi.

Saldırıda Çınar İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nün çevresindeki binalarda da hasar meydana geldi. Saldırı sonrasında ilçede elektrikler kesildi.

Çatışma sürerken, ilçeye Diyarbakır'dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bu arada, bölgeye takviye kuvvet olarak Çınar'a gelen askeri konvoyun sırasında yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak etti.

BİSMİL'DE YOLA DÖŞENET PATLAYICI İNFİLAK ETTİRİLDİ

Bismil'den takviye kuvvet olarak gelen askeri araç konvoyu geçişi sırasında da yola tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi, şehit ve yaralı olup olmadığı heniz açıklanmadı.

Etiketler: DUYDUK MU ?   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki