DUYDUK MU YAZDI BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ TESİSLERİ GERİ VERDİ!

Beşiktaş'ın Fikret Orman döneminde Bolu Gerede'de 20 yıllığına kiraladığı kamp tesisi, Gerede Belediyesi'ne geri verildi...
Haberin yayılanma tarihi:26 Haziran 2021, Cumartesi

BEŞİKTAŞ 5 MİLYON DOLAR TAZMİNAT İLE KARŞI KARŞIYA KALDI

Ocak 2019’da alt işletmeciye kiralanan otel ve kamp tesisinin kirasının ödenmemesi ve gerekli sürede yatırımın yapılmaması nedeniyle Beşiktaş Kulübü 5 Milyon Dolar tazminat ile karşı karşı karşıya kaldı.

DUYDUK MU MEDYA KARTALI AYLAR ÖNCE UYARDI

Ekim 2020 Tarihinde Hakan ÖNCÜL, yaptığı özel özel haberler Beşiktaş yönetimini uyarmıştı.

İşte O Haber;

YOK BÖYLE ANLAŞMA!

Beşiktaş,  2016 yılında Gerede’de yer alan 3 yıldızlı oteli 20 yıllığına kiraladı. 157 yatak kapasiteli, 2 futbol sahası bulunan oteli, aylık 15 Bin 500 TL'ye 20 yıllığına Kulüp tarafından kiralandı. İhale şartnamesine göre Beşiktaş, otel ve tesisleri yenileme, tamirat, restorasyon çalışmaları için yaklaşık 3 Milyon Lira yatırım yapacak ve yenileme çalışmalarının 6 ayda bitirilmesi gerekiyordu.

KİRALAMA BEDELİNDEN DAHA UCUZA İŞLETMEYE VERİLDİ

Uzun yıllar Beşiktaş ve Türk sporuna hizmet etmesi adına kiralanan Otel’de, daha sonra beklenmeyen gelişmeler yaşandı.  Gerede Belediyesine ödenecek olan kira bedelinden daha az bir ücrete, açılışı yapıldıktan sonra başka bir işletmeciye devredildi.

BEŞİKTAŞ MİLYONLARCA DOLAR KAYBEDEBİLİR

Neden kiralandığı ve neden devredildiği belli olmayan otel 3. şahıslara devredilirken, Fikret ORMAN yaptığı anlaşmaya Milyonlarca Dolarlık bir madde koydurdu. Tamamen Beşiktaş’ın aleyhine olan bu şartlar sonunda eğer uzlaşma sağlanamazsa, Siyah-Beyazlı kulüp çok yüksek miktarlarda ceza ödeme tehlikesi ile karşı karşıya…

SKANDAL ANLAŞMA DENETLEME RAPORLARINDA YER ALACAK MI?

Fikret ORMAN döneminin incelendiği KPMC firması denetleme kurulu raporlarında, bu skandal kiralamanın yer alıp almadığı merak konusu oldu. Söz konusu raporun, 7 Kasım tarihinde yapılacak BJK Olağan Divan Kurulu toplantısında açıklanacağı duyurulmuştu.

(29 Ekim 2020)

Tesisin Gerede Belesiyesi’ne geri verildiğini doğrulayan Beşiktaş Kulübü, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Kulübümüzün, Gerede Belediyesi’nden yatırım taahhüdünde bulunmak suretiyle edindiği araziye kanunen verilen sürede yatırım yapılmadığından belediyenin araziyi geri alım hakkı doğmuştur. Yine Gerede’de bulunan ve Kulübümüz tarafından 21.01.2019 tarihinde alt işletmeciye kiralanan kamp tesisi için belediyeye ödemekle yükümlü olduğumuz kira bedellerinin ödenmemiş olması nedeniyle Kulübümüz beş milyon dolar tazminat yükü ile karşı karşıya kalmıştır.

Yönetimimizin göreve başladıktan sonra karşılaştığı Gerede’deki sorunlar yumağı olmuş bu arazi ve kamp tesisi ile ilgili olarak yapılan değerlendirme neticesinde; geçmişte imzalanan hatalı sözleşme modeli nedeniyle inşaası, yıllık bakım, onarım ve yıllık işletme toplam maliyetinin efektif ve Kulübümüz menfaatine olmadığı anlaşılmıştır.

Gelinen bu noktada Kulübümüzün daha fazla zarar görmesini engellemek amacıyla Gerede Belediyesi ile yeni borç yaratmayacak şekilde bir borç yapılandırma anlaşması imzalanarak anılan kamp tesisi ve arazi ile ilgili haklarımızdan feragat edilmiş, böylelikle bahse konu tahsisler tazminat yükleri de bertaraf edilerek Gerede Belediyesi’ne bırakılmıştır."

 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki