FİKRET ORMAN BÜTÇE AŞIMINI HERKESTEN SAKLAMIŞ!

Fikret Orman yönetiminin bütçeyi 510 Milyon Lirayı aştığına hükmederek, 2018 yılındaki mali ve idari genel kuruldaki ibra kararını iptal eden mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı...
Haberin yayılanma tarihi:20 Şubat 2022, Pazar

12 Kongre Üyesi Dava Açmıştı

19 Şubat 2022 tarihli kararda, Orman yönetiminin, yüzde 10’u aşan bütçe aşımı olduğu halde, genel kuruldan harcama yetkisi almadığına hükmetti. Beşiktaş kongre üyeleri Emre Esen, Engin İnal, Erdener Karataş, Fazlı Boluğur, Hasan Kabiloğlu, Hürser Tekinoktay, Mustafa Torun, Önder Durmuş, Sezgin Gülnar, Sinan Vardar ve Tamer Mert’in 11 Haziran 2019’da açtığı davaya bakan 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, 4 Ocak’ta verdiği ibranın iptal kararına dair gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, önce Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü Derneği’nin tüzüğünün 54. Maddesinin A fıkrasının 2. bendi hatırlatıldı.

Yönetim Zincirleme Sorumlu

Söz konusu madde şöyle: “Yönetim kurulu daha önce genel kurul tarafından kabul edilmiş bütçe dışından gereksinim duyulması halinde kabul edilen bütçenin yüze 10’u oranında ayrıca borçlanabilir. Yüzde 10’u aşan miktar için ise ancak genel kurulun onayını alarak borçlanabilir. Bu hükme aykırı hareket eden yönetim kurulu yaptığı bütçe dışı harcamanın tamamından ortaklaşa ve zincirleme sorumludur”

Bütçe Aşıldı Ama Üyelere Bilgi Verilmedi

Gerekçeli kararda tüzük hükmünde aksi hareket halinde sorumluluğun doğduğunu belirtmiş olsa ibra edilmemeleri durumunda yönetim kurulu üyelerinin açıkça bilgilendirilmesi veya denetim raporlarına yansıtılması gerektiği belirtildi.

Gerekçeli Kararda; “Bilirkişi raporlarına göre bütçenin yüzde 10’dan fazla aşıldığı, genel kurul tutanaklarında bu hususlarda üyelerin bilgilendirildiğine dair delilin tutanak kayıtlarında ve diğer kayıtlarda olmadığı, denetçi raporunda yapılan tespitlerle ilgili raporların yukarıda belirtildiği üzere Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü Derneği Tüzüğünün 38-f maddesine göre kulüp dernek merkezinde bulundurulmadığı, bu süretle dernek üyelerinin bütçenin yüzde 10’unundan fazla bütçe aşımı olduğundan yeterince bilgilendirilmeden ve bilgi almalarına olanak sağlanmadığından ibra oylamasının yapıldığı, bütçeyle ilgili denetim raporları zamanında kulüp merkezinde hazır edilmesi ve dernek üyelerinin yeterince bilgi edinmesi sağlanmadan yapılan ibra oylamasının iptalinin gerekeceği anlaşıldığından davacının davasının kabulüne karar verilerek aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur” denildi.

Orman’ı İbra Eden Karar İptal Edildi

Mahkeme, davacıların davasının kabulü ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin 11 Mayıs 2019 tarihinde yapılan genel kurulda, yönetim kurulu üyelerinin idari ve mali yönden ibra edildiklerine dair kararların iptaline karar verdi.

9 Aylık Döneminde Çebi'de Var

Fikret Orman başkanlığındaki yönetimin ibrasının kaldırıldığı dönem 1 Ocak ile 31 Aralık 2018 dönemini kapsıyor. Söz konusu dönemde bugün başkan olan Ahmet Nur Çebi de yaklaşık 9 aylık döneminde yönetici olarak bulunuyordu. İbranın kaldırılması için açılan davada Çebi yönetimi, davayı açanlara karşı müdahil olmuştu. Yani Orman yönetiminin bütçe ihlali yapmadığını savunmuştu. Bundan sonra Çebi, ya kendisinin de sorumlu olduğu döneme dair verilen ibranın kaldırılması kararına karşı istinaf mahkemesine başvurup, temyiz isteyecek ya da aksi yönde hareket edip, uğranılan zararın tazmini için dava açacak.

"Gerekçeli Kararı Bekliyoruz" Denilmişti

Beşiktaş’ın mevcut başkanı Ahmet Nur Çebi, 2009-2019 dönemine dair KPGM firmasına yaptırdığı ve 102 milyon Euro’luk bir istisnanın tespit edildiği rapor için konuşurken, kendisinin de bir bedel ödemesi gerekirse, bundan kaçınmayacağını beyan etmişti. Kulüp kaynakları davayı istinafta temyiz edip, etmeyecekleri konusunda karar vermek için öncelikle gerekçeli kararın açıklanmasının bekleneceğini belirtmişti. Ve bu karar çıktı, şimdi kulübün nasıl bir tutum alacağı merak ediliyor.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki