"Fikret Orman Seba'nın Kemiklerini Sızlattı"

Eski Bakan Yücel Seçkiner, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Haberin yayılanma tarihi:31 Mart 2016, Perşembe

Seçkiner, İnönü Stadı’nın yerinin bakanlık görevi yaptığı dönemde Beşiktaş’ın efsane Başkanı Süleyman Seba ile yapılan protokolle Beşiktaş’a 49 yıllığına kiralandığını belirterek, “Şimdiki Başkan Fikret Orman her konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdırıyor. Süleyman abinin ismini anmıyor. Şu anda Süleyman abinin kemiklerini sızlatıyor. Korkmasın, stadı kimse ellerinden alamaz” dedi.

Seçkiner, “Vodafone Arena, Süleyman Seba’nın eseridir. Süleyman Ağabey’in aldığı izinle stat yapıldı. Orman, sürekli Tayyip Erdoğan’dan bahsederek, Beşiktaşlılar’ın hakkını yiyiyor” serzenişinde bulundu.

ÖNCE BİZ VERDİK

Seçkiner, şunları söyledi: “Beden Terbiyesi Genel Müdürü olduğum dönemde Beşiktaş’a her türlü bakımı, onarımı ve masrafları kulüp tarafından karşılanmak üzere verdik.

Stadın bakım masraflarından kurtulmuş olduk. Tribün ve koltukları yapacaklar, zemini düzelteceklerdi. Galatasaray ve Fenerbahçe için de aynı yolu izledik. Spor Teşkilatı olarak yılda 3 milyon dolar kâr etmiş olduk. Onunla İstanbul’a semt sahaları yaptık.

2 DAKİKADA ALDIK

“İnönü Stadı’nın üst kullanım hakkını da verdik. Her türlü değişikliği yapacaklardı. Statta yapılacak değişiklik için bu üç belediyeden izin almak kolay oldu. Anıtlar Yüksek Kurulu izin vermiyordu. O zaman albay rütbesinde askerdim. Resmi elbisemi giyerek Kültür ve Turizm Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu toplantısına katıldım. 10.12.1982 tarihinde (alınmış olan karar belgesini göstererek) iki dakikada izin çıktı. İşte o dönem alınan izinle bugünkü Vodafone Arena yapıldı.”

SEBA BENİ UYARMIŞTI

“Süleyman ağabey Ankara’da GATA’da tedavi görürken ziyaretine gittim. Benden fındıklı çikolata istedi. Ertesi günü götürdüm. Bana bir saat, Amerikalı Beşiktaşlılar Derneği’nin kendisine verdiği bir hediye ve siyah-beyaz tespihi verdi. ‘Yarın sana vefasızlık yaparlar’ dedi. İşte Süleyman ağabeyin söyledikleri ortaya çıktı”

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki