Halk TV'nin Sahibi Cafer Mahiroğlu'na Satışı İptal Edilen Flash Haber TV, BankPozitif’in Sahibi Erhan Kork’a Geçti;
Odatv, BankPozitif’in yüzde 69’unun İsrail'in en büyük bankası Bank Hapoalim’e ait olduğunu "Flash Haber TV'yi İsrail aldı" başlıklı haberiyle duyurdu.
Erhan Kork'un internette dolaşıma sokulan öz geçmişinde, lise öğrenimini Dubai’de tamamladığı, Paris Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra, insan yönetimi, maliye, verim yönetimi, küresel ekonomi, proje yönetimi, uluslararası ilişkiler, girişimcilik ve gelir yönetimi gibi birçok alanda eğitim aldığı gibi sükseli ifadeler yazıyor.
PAYFIX VE WORDFIX: ÖZ GEÇMİŞ ÇOK "CAFCAFLI"
Kork'un "ihtişamlı" öz geçmişi bununla sınırlı değil. 2021 yılında CISA, CISM, CGEIT, CRISC, CDPSE ve CSX-P gibi sertifikaları aldığı, aynı yıl BMİ Business School'dan Global Dijital Liderlik ve Dijital Dönüşüm Liderliği sertifikası kazandığı, 2022’de işletme yönetimi alanında master yaptığı ve 2024’te Conley Üniversitesi İşletme Yönetimi Ekonomisi alanında doktorasını tamamlayarak "doktor" unvanını aldığı ifade ediliyor.
Öte yandan Erhan Kork'un, sanal cüzdan ve sanal POS hizmeti sunan Payfix'in de yönetim kurulu başkanı olduğu, Orta Doğu’da faaliyet gösteren Wordfix Teknoloji'nin de sahibi olduğu belirtiliyor.
MURAT HAZİNEDAR'IN YAPTIRDIĞI PROGRAMLARDAN ÇIKTI
Ancak iddia o ki, Flash TV'nin yeni sahibi Erhan Kork, kendisine "sıfırdan" bir öz geçmiş oluşturdu ve geçmişine dair internette herhangi bir bilgi bulunmuyor...
Odatv'nin edindiği bilgiye göre, Erhan Kork'un geçmişte reklamla televizyon kanallarında program organize etti.
2014 yılında Beşiktaş Belediye başkanı seçilen ve 4 Ocak 2018'de İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ile FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Murat Hazinedar'ın Ramazan ayında Halk TV'de yayınlattığı sponsorlu iftar programlarını Beşiktaş Belediyesi adına koordine eden ismin Erhan Kork olduğu ortaya çıktı.
Kork'un programları organize ederken kanalla irtibat kuran isim olmadığı ancak, o dönem canlı yayını kendilerinin mi yoksa Halk TV'nin mi vereceğiyle ilgili çıkan bir kavganın tarafları arasında yer aldığı öğrenildi.
HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ VE ÇETİN KIRIŞGİL DETAYI
Erhan Kork'un, Murat Hazinedar dönemindeki Beşiktaş Belediyesi "rüşvet" davasında "rüşvet" ve "irtikap" suçlarından bir süre tutuklu kalan Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in "adamı" olduğu gelen bilgiler arasında.
2014'te Beşiktaş'tan belediye meclis üyesi seçilen Hüseyin Avni Sipahi, Murat Hazinedar'ın Beşiktaş Belediyesinde başkan yardımcılığını; Kırışgil ise Hazinedar'ın danışmanlığını yaptı.
Savcılığın, o dönem hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, Beşiktaş Belediyesindeki rüşvet soruşturmasına ilişkin detaylarda söz konusu isimler önemli yer teşkil ediyor.
Buna göre Sipahi, davada müşteki olan bir iş insanının Beşiktaş'ta yapacağı inşaat için belediyeye yaptığı ruhsat başvurusunda hiçbir eksiklik olmamasına rağmen talebinin onaylanmadı. Bunun üzerine belediyeye giden iş insanının Hüseyin Avni Sipahi ile görüştüğü anlatıldı. Yazıda, Sipahi'nin ruhsatın onaylanması için Beşiktaş Belediyesinin Beltaş Vakfına bağış adı altında 500 bin dolar yatırmasını istediği, iş insanının da bu durumu Murat Hazinedar ile görüştüğü ve parayı yatırmaması üzerine sekiz ay boyunca ruhsatının verilmediği ifade edildi.
İMAR KONULARINDAKİ KİLİT İSİM
Şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığının soruşturma başlatmasının ardından Belediye Başkanı Hazinedar ve yardımcısı Sipahi'nin görevden alındığı, ruhsatların normal bir şekilde verilmeye başlandığı ifade edilen yazıda, bu kez de başka bir personelin Hazinedar ve Sipahi'nin yönlendirmesiyle iş insanının işlemlerini yaptırmadığı, herhangi bir sorun olmamasına rağmen mevzuata aykırıymış gibi yazı yazdırdığı, müştekinin bu şekilde ruhsat almasını engellediği vurgulandı.
Sipahi'nin imar konularından resmiyette yetkisi olmadığı halde kendisine belediyede özel bir oda tahsis edildiği, imar başvurularının evrak işlemleri tamamlandıktan sonra sorumlu belediye başkan yardımcısına gitmeden önce Sipahi'nin onayından geçmesinin istendiği dile getirildi.
RÜŞVET OLARAK VİLLA
Sipahi'nin tadilat izinleri, eski binaların yıkılıp yeniden yapılması, inşaat ruhsatları için başvuranlardan para istediği, rüşvet olarak villa aldığı, o dönemki mahkemeye konu oldu.
Sevk yazısında, Hazinedar ve Sipahi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındıktan sonra da belediye işlerine müdahale ettikleri, görevlilerden hesap sordukları hatta talimatlarını uygulamayan görevlileri istifaya davet ettikleri kaydedildi.
Bir süre tutuklu kalan Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak Mayıs 2023'te tahliyelerine karar verildi.
Hüseyin Avni Sipahi, daha sonra Demokrat Parti’den belediye başkan adayı oldu ve 2022 yılında hakkındaki "dolandırıcılık" suçlamalarıyla gündeme geldi. Odatv, Sipahi hakkındaki iddiaları, 24 Kasım 2022'de"Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı’na 1 Milyon 300 Bin dolarlık “dolandırıcılık” suçlaması... Ekrem Eray Arda'dan açıklama" başlığıyla haber yaptı.
OdaTv