''FUTBOL KRİZLE BAŞLAYACAK!''

Rıdvan Dilmen, gündeme dair açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:26 Nisan 2020, Pazar

"HİÇ PARA ALMAMIŞLAR"

Elneny, Falcao, Sosa... Skrtel, geçen sene hiç parasını almamış. Karius yıllık 1,5 Milyon Euro alıyormuş, 1.6 Milyon Euroyu zaten ödememişler. Biz sezonunda devamında, birçok kulübün farklı kadrolarla, yeni lisans isteyecek şekilde isteyebileceğini düşünüyorum. UEFA sözleşmeleri otomatik uzatıyor ama geçen seneden beri parasını alamayan takımlar? Bu iş, krizli bir şekilde başlayacaktır. Yüzde 30 fedakarlığa herkes hazırdır ama geçmişe dönük borçlar ne olacak?

"NİHAT BEY'LE GÖRÜŞTÜM"

Sayın Nihat bey ile görüştüm, başkanla. Federasyonun aklındaki düşünce, kulüplerin ısrarla istemesinden dolayı, doğru bir organizasyonla... Ömer hoca, uzman doktorlarla rapor hazırlamış. Pazartesi günü kulüplere verilecek, şartlar olacak. Antrenman tesisleri, testler, kontroller... Belki statta hiç gazeteci olmayacak, 3 top toplayıcı olacak, yedek kulübesi aralıklı olacak vs. Ömer hocanın ekibi federasyona rapor vermiş.

"HEDEF 12 HAZİRAN"

Daha sonraki aşamada, Sağlık Bakanlığımızın birlikte çalıştığı ve bugüne kadar çok başarılı gördüğümüz Sağlık Kurulu ile istişare edecekler ve devletimiz de uygun görürse, raporu uygun görürse, açıklanan 12 Haziran tarihinde maçları oynatmak hedef.

"DÜŞÜNÜLEN MODEL BU"

Toplam 7 haftada, 8 haftanın 1'ini hafta içinde oynatmak itibariyle oynanacak. Bu, şu anda teorik olarak düşünülen bir model ve karar aslında. Bu ay sonunda yine Kulüpler Birliği ve federasyon görüşecekler ama 12 Haziran kesin, 26 Temmuz kesin, 8 hafta değil, 7 hafta, haftada 1 maç, sadece 1 haftada 2 maç oynanacak. Bir gerçek var ki, biz ne bugün, ne önümüzdeki günler için bu virüsün ne kadar devam edeceğini bilemiyoruz.

"TÜRKİYE, AVRUPA'DAN FARKLI"

Türkiye'yi, Avrupa'dan farklı görelim. Avrupa'da kulüpler, sporcularından indirim istedi. Sporcuların da yapması gerekiyordu ve yaptılar. Yüzde 20'den 40'lara kadar indirime gittiler. Türkiye niye uygulayamaz? Yerlide sorun yaşayamazsınız. Burak Yılmaz'ı duyduk. Yabancılar da profesyoneldir, tahmin ediyorum birçoğu yapacaktır ama bizde neden zor? Skrtel, 1 yıl önceki parasını FIFA'dan alıyor. Karius, feshetti, gitti. Denizlispor kalecisi feshetti. Oyunculara Mart'tan itibaren maaşı vermiyoruz deseniz, fedakarlık yaparlar ama Milyonlarca euroluk borç, oyunculara olan geçmiş borçlar.

"FUTBOL ÖNEMLİ"

Futbol önemli, sosyal hayatın devam etmesini hepimiz istiyoruz ve devlet de farklı kararlar alarak her gün, minimum kayıpla atlatmaya çalışıyoruz.

"KULÜPLERİMİZ BATMIŞ DURUMDA"

Kulüplerimiz batmış durumda, oynamak istemelerinin nedeni bu. Yayıncı kuruluşa da eleştirim var, bırakın haftada 2 gün oynasınlar. Bu ligde başarılı olacak takım, sözleşmesi az feshedilmiş, kadrosu geniş olan takımlar olacak. Yurt dışına giden teknik direktör var, oyuncular var, İstanbul'a dönünce 14 gün karantinaya girecekler. Sakatlık riski de var ama amaç sezonu bitirmek. Sosyal hayatın devam etmesine bakar devlet ama kulüpler öyle bakmadı. 1 vaka varken oynamayalım dediler, 104 bin varken oynayalım diyorlar.

"SPORCU OYNAMAK İSTER"

TFF'nin sağlık kurulunun çalışıp, sayın Sağlık Bakanı ile istişare edilecektir, hayırlısı olsun diyelim. Sporcu oynamak ister, futbol güzel bir şeydir. Benim elimde olsa çıkar oynarım. Tarlalarda çalışan insanlarımızı görüyoruz, sosyla mesafeyi koruyarak yapmaya çalışıyorlar. Bizim ülkemizin en güzel özelliği, biz yardımsever insanlarız. Her birimize görev düşüyor. Taraftar kulübüne, millet devletine, devlet milletine sahip çıkacak. Daha fazla yardım olacak.

Sporx

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki