'FUTBOL ROTAM NET DEĞİL AMA KALBİM BEŞİKTAŞ'TA'

Beşiktaş’ın dünyaca ünlü Bosna Hersekli yıldızı Miralem Pjanic, dikkat çeken açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:05 Mart 2022, Cumartesi

BEŞİKTAŞ HEDEFSİZ KALDI

Bu sezonun tartışmasız en büyük transfer bombası Miralem Pjanic’ti. Barcelona’nın sadece bir yıl önce 60 Milyon Euro bonservis bedeliyle aldığı Boşnak futbolcu, kiralık olarak Beşiktaş’a gelmişti. Hem de sembolik sayılacak bir kiralama ücreti karşılığında. Pjanic’in transferiyle birlikte Beşiktaş taraftarı, geçen sezonun çifte kupalı takımından beklentileri daha da arttı. Türkiye’de açık ara şampiyonluk ve Avrupa’da başarı bekliyorlardı. Ne var ki işler planlandığı gibi gitmedi. Beşiktaş daha sezonun ortası sayılabilecek bir dönemde hedefsiz kaldı.

Tosic ‘2 Kupalı Takıma Geliyorsun’ Dedi!

Barcelona’da herkes benim İtalya’ya döneceğimi düşünüyordu. Transferin kapanmasına 12 saat vardı. Dusko Tosic aradı; Beşiktaş’ın bana ihtiyacı olduğunu söyledi. Bana “İki kupa kazanan şampiyon takıma geliyorsun” dedi. O böyle deyince para pul, tazminat maddesi konuşmadan geldim. Özellikle sezon başında çok önemli sıkıntılar yaşadık, Covid-19 salgını ve sakatlıklar gibi. Şampiyonlar Ligi maçlarına bile gençlerle çıkmak zorunda kaldık. Burada ne teknik adamların ne yönetimlerin ne de biz futbolcuların suçu var. Kadronun önemli bölümü sakatlanınca kilitlendik ve toparlanamadık.

Türk Futbolcular Daha Çok Çalışmalı

Türkiye’de çok yetenekli oyuncular var. Mesela Trabzonspor’dan kaleci Uğurcan, stoper Ahmetcan, Beşiktaş’tan Rıdvan. Beşiktaş altyapısında da iyi oyurcular var ancak bunların gelişmeleri için oynamaları gerek. Sivasspor, Hatayspor ve Kayserispor’da da çok yetenekli futbolcular var. Teknik olarak çok yetenekli ancak çalışma ritmini yükseltmeliler. Türk oyuncular bu mantaliteye sahip olurlarsa dünyanın her takımında oynayabilirler. Başkanlık heyecan verici ama olmaz. Sportif direktörlük olabilir. Teknik direktörlük istiyorum. Ama çok daha çalışmam gerek.

'FUTBOL ROTAM NET DEĞİL AMA KALBİM BEŞİKTAŞ'TA'

Futbol rotam net değil. Barcelona ile 2 yıl daha sözleşmem var. Sezon sonunda Barcelona’ya geri döneceğim. Ama şunu söyleyeyim, Beşiktaş da benim için Juventus ve Barcelona kadar önemli bir kulüp. İstanbul’un her zaman kalbimde önemli bir yeri var. Roma’da hücuma daha fazla çıkıyordum, Juventus’ta savunma ağırlıklı oynadım. Önümdekilere servis yapma sorumluluğu verilmişti. Hücum hattımız gerçekten kaliteliydi.

İkinci Olmamak İçin Neden Yok

En mutlu olduğum maç, Vodafone Park’ta taraftarımızın önüne ilk çıktığım Yeni Malatya maçıydı. Taraftarların tezahüratları müthişti. Ekilendim. En çok üzüldüğüm maçlar 4-5 tane. Bazı maçları çok basitçe kaybettik. Bizim gibi takımın böyle kolay puan kaybetmemesi lazım. Çok fazla iniş çıkışımız oldu. Hedefimiz ilk 3. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Bizim önümüzde yer alan Trabzon ve Konyaspor dahil tüm rakiplerin puan kaybedeceğine inanıyorum. Şansımızı zorlayacağız: Yetenekli oyunculara sahibiz. İkinci de olabiliriz. İkinci olmamak için neden yok. Her şey mümkün.

TÜRKİYE PORTEKİZİ ELERSE HİÇ ŞAŞIRMAM

Türk Milli Takımı’nda yer alan her oyuncu ayrı bir değer. Son Avrupa Şampiyonası’na da katıldı. Anlamadığım şey, oradaki grup maçlarının kötü geçmesi. Oysa eleme turlarındaki performansları olağanüstü idi. Portekiz çok güçlü bir kadroya sahip. Zor ama kazanmamaları için neden yok. Yetenek, tecrübe, her şey var. Türkiye sürpriz yaparsa hiç şaşırmam.

BİRİ ADALETLİ DİĞERi DİSİPLİNLİ

Birçok isim adam var. Bunların başında Massimiliano Allegri gelir. Sergen Yalçın çok olgun, anlayışlı ve adaletli forma dağıtan bir teknik adamdı. Görevde iken büyük sıkıntılara göğüs gerdi. Önder Karaveli de Beşiktaş’tan yetişmiş ve kendisini çok iyi yetiştirmiş. Göreve geldiği günden bu yana disiplinli ve oyunu çok iyi okuyor. Takım olarak çok mutluyuz.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki