Gece ve Gündüz Gibi

Kupa maçlarına kulüpler kadar seyirciler de ilgili duymayınca müsabakalar neredeyse boş tribünlere oynanıyor.
Haberin yayılanma tarihi:11 Şubat 2016, Perşembe

Kadro yapılarında as oyunculara yer verilmeyişi de alakasızlığın bir başka yönü. Dün, gece yatısına gidilir gibi saate oynanan müsabakada hava biraz sıcak olsa uyuyanlara rastlamak mümkün olurdu.

Her iki teknik direktörde anlayış bu olunca rotasyon olayını biraz abartarak as elemanlarının sayıca fazlasına kadroda yer vermemişlerdi. Oyun kurmakta bu durumdan fazlaca etkilenen Konyaspor tarafı olmuştu. Alışagelmiş Aykut Kocaman futbol anlayışından uzak bir görüntüdeydiler. Sadece alan daraltıp topun her an karşısında olarak rakibin oyununu bozmak düşünceleri mahkum davramalarına neden oldu.

Beşiktaş tarafında kalede, defansın göbeğinde üç yeni isim ve de Sosa dışında lig maçlarında sürekli görev almayan isimler rakibin eksikliğinin de verdiği avantajla topla daha çok buluşma şansı yakaladı. Boyko'ya ilk yarıda bir elin parmak sayısı kadar dahi top gelmezken kazağı çimlere değmedi.

Veli-Necip ikilisi meşin yuvarlağı yanlardan oyuna sokma düşüncesini uygulamakta yeterli değildi. Kapanan bir rakibi açmanın yolu olan, topu kenarlara taşıyarak atak geliştirip olgunlaştırmak çabasını göremedik. 31'deki Cenk Tosun'un tek golü ilk yarının skor yetersizliğinin anlatımıydı.

İkinci yarıya Konya gol ayağı Rangelov'la başlayıp sonrasında orta sahadaki başarıları bilinen Ali Çamdalı takımlarını harekete geçirdi. Bu anlarda karşılıklı ataklar oyunu da biraz seyredilir hale soktu. 64'te defans Rangelov'u kaçırdı son adam pozisyonundaki Marcelo, rakibine faullü müdahale edince kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ceza vuruşunu Bajic'in düzgün bir vuruşla sayıya dönüştürmesi, Konyaspor'un oyuna ortak olduğu andı.

78'de Rangelov'un tehlikeli vuruşunu kornere çelen Boyko köşe atışına çıkmayınca Volkan yarı vole ile takımını galip duruma geçiren isim oldu. Dün Olimpiyat Stadı'nda gece ve gündüz kadar farklı iki devrelik futbol izlendi. Geceyi gündüze çeviren taraf 3 as elemanını devreye sokarak üstünlük sağlayan Konyaspor'du.

Zaman

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki