Güneş Oynatıyor Golcüler Kral Oluyor

Çalıştırdığı takımlarda golcü isimlerin krallık tacı takmasında oynattığı hücum futboluyla başrol oynayan Şenol Güneş’in son gözdesi Cenk Tosun oldu.
Haberin yayılanma tarihi:17 Şubat 2017, Cuma

Şota, Fatih Tekke, Burak Yılmaz, Fernandao ve Mario Gomez...

Hepsinin ortak noktası, Şenol Güneş yönetiminde gol kralı olmaları. Tecrübeli hocanın son yıldızı ise Cenk Tosun...

Bugüne kadar çalıştırdığı takımları yarıştırmasının yanında ortaya çıkardığı gol kralları ile dikkat çeken Güneş'in, iki sezon önce çalıştırdığı Bursaspor'da Fernando attığı 22 gol ile 2014-2015 sezonunun gol kralı olmuştu. Güneş görev yaptığı ayrı dönemlerde dört gol kralı ortaya çıkarırken, Beşiktaş'ta da Gomez'i zirveye taşımıştı. Güneş'in beşinci gol kralı olan Gomez, Almanya'ya döndükten sonra forvet sıkıntısı yaşaması beklenen Beşiktaş'ta bu rolü Cenk Tosun üstlendi. Geriye doğru Güneş'in çıkardığı krallar gözönüne alındığında Cenk'in de tacı takması pek de uzak ihtimal olarak görünmüyor. 

Dokunduğu kral oluyor

Güneş, uzun yıllar oyuncu olarak kalesini koruduğu, uzun yıllar da farklı dönemlerde teknik direktörlük görevini yürüttüğü Trabzonspor'da 3 gol kralı çıkardı. Tecrübeli teknik adam, Şota, , Fatih Tekke ve Burak Yılmaz gibi isimleri Türk futboluna gol kralı olarak kazandırdı. Güneş döneminde 1995-96 sezonunda Gürcü oyuncu Şota 25 golle, 2004-2005 sezonunda ise Fatih Tekke 31 golle krallığı elde ederken, 2011-2012 sezonunda Burak Yılmaz 33 golle krallı tacını takmıştı.

6. kral olabilir

Güneş, Beşiktaş'ta ikinci yılında ikinci bir gol kralı daha çıkarma hedefine adım adım yaklaşıyor. Şampiyonluk mücadelesi veren Siyah-Beyazlı ekipte 20 maçta 15 kez fileleri havalandıran Cenk Tosun krallık yarışında zirvede yer alırken şimdilik en güçlü aday olarak göze çarpıyor. 

ASpor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki