Güneş'in Planını Markovic Bozdu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçeli futbolcu Lazar Markovic'in yükselen formu nedeniyle derbi kadrosunda değişiklik yapmayı düşünüyor.
Haberin yayılanma tarihi:25 Eylül 2015, Cuma

Beşiktaş’ın hocası, Lazar Markovic’in sağ kanattaki etkinliği yüzünden defansın solunda Dusko Tosic’in yerine İsmail Köybaşı’ya görev vermenin hazırlığını yapıyor. Siyah-beyazlı teknik adam, ezeli rakiplerinin sol kanadında yer alan Luis Nani’yi durdurmak için de Gökhan Töre’ye defansif görevler yükleyecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda pazar günü karşılaşacağı ezeli rakibi Fenerbahçe’yi sezon öncesi hazırlık maçlarından beri mercek altına alan Beşiktaş teknik heyetinin, Lazar Markovic nedeniyle kadro planlamasını yeniden gözden geçirdiği ortaya çıktı.

Fenerbahçe’nin, Kasımpaşa ile oynadığı maçı çıplak gözle takip eden Teknik Direktör Şenol Güneş’in kurmayları, Liverpool’dan kiralanan Sırp futbolcunun Bursaspor maçındaki performansı nedeniyle raporlarına, “Rakibin sağ kanadına dikkat” uyarısını yazdığı belirlendi. İdeal kadrosunda savunmanın solunda Dusko Tosic’i, orta saha üçlüsünün sol kanadında ise Olcay Şahan’ı görevlendiren Şenol Güneş’in derbi öncesi farklı taktik planlar yaptığı öğrenildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın, Markovic’in arkasında Şener Özbayraklı yerine sakatlığı düzelen Gökhan Gönül’ü oynatma ihtimalini de göz önünde bulunduran Güneş, yükselen formu nedeniyle sol bekte İsmail Köybaşı’nı taktik antrenmanlarda deneyecek. Defansın solunda İsmail ve Tosic’i, Olcay’la birlikte görevlendirecek olan siyah-beyazlı teknik adam, Markovic’e önlem alma planlarının arasına Ramon Motta’yı da dahil edecek.

Bu bölgede defansif yönü zayıf olduğu için Ricardo Quaresma’dan ilk onbirde yararlanmayı düşünmeyen Şenol Güneş, Fenerbahçe’nin diğer kanadında oynayan Nani için ise Gökhan Töre’ye özel defansif görevler verecek.

Topal için özel görev

Fenerbahçe’nin kanatları dışında son haftalarda iyi bir form gösteren Mehmet Topal da Beşiktaş teknik heyetinin üzerinde ciddiyetle durduğu bir başka isim oldu. Sarı-lacivertli takımın ataklarının büyük kısmının çıkış noktası olması nedeniyle Topal’ı etkisiz kılmak isteyen Güneş, Sosa’dan defansa daha fazla yardım etmesini isteyecek.

Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki