Güntekin Onay '2-1 Bile Mucize'

Güntekin ONAY'dan derbi yorumu...
Haberin yayılanma tarihi:15 Aralık 2015, Salı

İLK yarı öyle bir maç oldu ki sanki G.Saray, Beşiktaş’ın 6 puan önünde veya kupada ilk maçı evinde 2-0 kazanmış, rövanşa gelmiş. Kazanmak zorunda olduğu bir maçta bu kadar pasif, defansif bir G.Saray açıkçası şaşırttı.

Pas ve hücum yapamayan G.Saray, Beşiktaş’a pozisyonlar da verdi. Oyun olarak çok üstün oynayayan Beşiktaş, Muslera’yı geçemeyince devre golsüz kapandı. İlk yarıda Sneijder, Podolski ve Beşiktaş kalecisi Günay’ı hiç görmedik. 

Bİr futbol takımının rakip ceza alanına hiç yaklaşmadan gol attığına ise ilk kez bu derbide tanık olduk. Kaleci Günay Güvenç’in son derece gereksiz bir çıkışla kendi yarı sahasının ortasında kaybettiği topu Sneijder boş kaleye gönderdi ve G.Saray’ı mucizevi bir şekilde öne geçirdi. 

GOMEZ bu gole klas bir vuruşla 2 dakika sonra cevap vermese o dakikaya kadar sahanın tek hakimi olan Beşiktaş, psikolojik bir baskı ile da mücadele etmek zorunda kalabilirdi. 
1-1’den sonra da üstün oyununu sürdüren Beşiktaş’ta Şenol Güneş, Kerim ve Gökhan Töre hamleleriyle galibiyeti istediğinin mesajını oyuncularına yineledi. Nitekim Kerim’in ortasında Gökhan golü atarken Beşiktaş, 2-1’den sonra da presli oyununu sürdürdü. 

BU KADARINI GÖRMEDİK!

BEŞİKTAŞ maçın tamamında G.Saray’a karşı o kadar hakim bir oyun oynadı ki son yıllarda 3 büyükler arasında bir takımın diğerine oyun anlamında bu kadar üstünlük kurduğu bir derbiye şahit olmamıştık. Beşiktaş’ta Oğuzhan, Atiba ve özellikle de İsmail çok iyi oynadılar. Oyuna girdikten sonra Kerim ve Gökhan Töre de etkili oynadılar. 

BEŞİKTAŞ’IN G.Saray’ı adeta sahadan sildiği bu karşılaşmanın 2-1 bitmesi bile mucizeydi. Mustafa Denizli gibi deneyimli bir teknik adamın Ched-jou’yu orta alanda oynatması büyük hayâlkırıklığı. Bu Beşiktaş’ın kendi takımndan daha güçlü olduğunu kabul etmek anlamına geliyor.

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki