HASAN ARAT'TAN OLAY AÇIKLAMALAR; ''SON 10 SENEDİR HEPİMİZ UYUTULDUK!''

Siyah Beyazlı kulübün başkanı, 2024 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda çok önemli açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:09 Mart 2024, Cumartesi

"BEŞİKTAŞ'I ÇOCUKLARIMIZA SEVDİRMEK İÇİN..."

"Beşiktaş'a başarılarla dolu yıllar diliyorum. 121 yılda alnımız açık, başımız dik durarak, 'Şerefimizle oynar, hakkımızla oynarız' diyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarımız, kurucularımız, onursal başkanımız, tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi, tüm emekçilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Beşiktaş bir avuç idealist gençler tarafından kuruldu. Beşiktaş bir Türkiye gerçeğidir. Nice büyüklerimizin imzasıyla kurulan Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün tüm efsanelerine selam olsun. Efsane Başkanımız Süleyman Seba ve onun yolunda giden tüm Beşiktaşlılara selam olsun. İyi insan ve iyi Beşiktaşlı olmanın mesuliyetini aklımızdan çıkarmadan, Beşiktaş'ı çocuklarımıza sevdirmek için çalışmalıyız."

"BEŞİKTAŞ ÜZERİNDEN NÜFUS KURMA DÖNEMİ BİTMİŞTİR"

"Beşiktaş üzerinden nüfus kurma dönemi bitmiştir. Beşiktaş camiası uyanık ve aktif olursa, burada benzer bir duruma asla düşmeyiz. Beşiktaşlılar her zaman kulüplerine sahip çıkmalı ve gelişmeleri yakın bir ilgiyle takip etmelidir."

ONUR GÖÇMEZ, GALATASARAY

"Beşiktaş'ın Onur Göçmez'i oldu. Asbaşkanımız... Bildiğiniz gibi malum bir camia kendisine suç duyurusunda bulunmuştu ama benim arkadaşlarım onu yalnız bırakmadı ve Onur Göçmez şöyle dedi; "Biz 80 kişi gideriz, 79 kişi dönmeyiz."

'YENİ KAYNAKLAR ÜRETMELİYİZ'

"Aralık - Ocak döneminde hiçbir yatırım harcaması yapmadık. Daha sonra Aktifbank, Beko ve 100. yıl forma satışlarıyla toparlamaya başladık. Bu süre zarfında yaklaşık 1 milyar 200 milyon liralık bir ödeme yaptık. Ayda 100 milyona yakın futbolcu ödememiz var. Gelirlerimiz 80 milyon euro, giderlerimiz 90 milyon euro. Beşiktaş'ın hep açığı var. Bunun asıl nedeni 40 milyon euroyu aşan faiz gideri. Bu çok ciddi bir faiz gideri. Bu faiz giderini Beşiktaş'ın taşıma şansı yok. Mutlaka yeni kaynaklar üretmeliyiz. Mallarımızı satmadan bunu yapmalıyız. Banka borçlarımız Türk Lirası olarak 2 Milyon 800 Milyon seviyelerine çekmişiz. Geçmiş dönemde 342 Milyon Dolar'lık borcu, Türk Lirası'na geçerek kur farkıyla 100 Milyon Dolar'a indirmişiz. Beşiktaş bunu sürdürebilir. Bankalar Birliği anlaşması 7 yıl daha var ve rakam eriyerek gidecek. Zaten bu anlaşma gereği yeni kredi çekemiyoruz."

VICTOR RUIZ, TYLER BOYD DAVASI!

'Gelir gelme CAS davalarını karşımızda bulduk. Victor Ruiz davası... Beşiktaş 2 Milyon 728 Bin Euro ceza ödüyor. Zamanında 489 Bin Euro ödemediğimiz için bu oluyor. Tyler Boyd davası açıldı, CAS'ta dava görülüyor. 1 Milyon Euro'ya kadar riski var.'

'SPORCUMUZ KULÜBE İCRA AÇIYOR'

'Bir sporcumuz var, bunun locası var ve locası nedeniyle kulübe icra açıyor. Kulübümüz o sporcuyla jübile yapmak üzere sözleşme imzalanıyor. Bu sporcumuza aylık 500 Bin Türk Lira para ödeniyor. Ödeme yapılmadığında ihtar çekiyor. İnanılmaz anlaşmalar yapılmış.'

"KİRALIK VERİYORSUNUZ, ÜSTÜNE PARA ÖDÜYORSUNUZ"

'İstanbulspor'dan bir futbolcuya bonservisinin %50'si 2 Milyon Euro ödeniyor. Bu futbolcuyu tanıyan var mı? Kerem Atakan Kesgin 1 Milyon 400 Bin Euro'ya alınıyor. Kiralanıyor... Bize karşı oynarken, yedek kulübesinde sarı kart gördü... Bize karşı! Bu isimlerle 5 yıllık sözleşmeler yapılmış. Bunların hepsini ödeyeceksiniz. Kiralık veriyorsunuz, üstüne para ödüyorsunuz.'

'MENAJERLERİN TESİSE GİRMESİ YASAK'

'Samet Aybaba, bütün futbolcuların menajerlerinin girişini içeri yasakladı. Kimseyi içeri sokmuyor. Önce sosyal medyada isim ortaya atıyorlar. Menajerler plan yapıyor, oyuncuyu almak durumunda bırakıyorlar. Asıl transferi yazın yapalım diye karar verdik.'

'BU OYUNCUYU KİMSE BİLMİYOR'

'Besar Gudjufi diye bir oyuncumuz var, kim olduğunu biliyor musunuz? Kimse bilmiyor. 5 yıllık sözleşme imzalanmış, her ay para alıyor. Kiralık yolladık. Neden, nasıl alındığını bilen yok.'

'BEŞİKTAŞ HAKKINI ARAYACAK'

'TFF ile ilişkiler iyi giderken, Galatasaray maçı sonrası ceza kestiler. Lisanda problem yok. Cenk Tosun'un pozisyonunda neden VAR'ın çağırmadığını sorduk. 'Sizi istemiyoruz' dedik. Beşiktaş hakkını aramaya devam edecek.'

"ENTERESAN BİR KONSERİMİZ VAR"

"Enteresan bir konserimiz var. Göksel konseri... Kulüpte bir şirket var Gergedan yapım diye. Kulübün içinden oluşuyor bu kişiler. Firmanın sahibini tenzih ederim ama organizasyon o şekilde. 1 Milyar 950 milyonluk bir fatura kesiliyor. Parasının %80'i falan tahsil ediliyor. Sanatçıya verilen parayı öğrendik, inanamazsınız. Konser de yapılmadı. Bu işin ne olduğunu hala bilmiyoruz."

"BEŞİKTAŞ'IN KİMSEYE BORCU YOK"

"Senetler varmış, sevindik alacağımız var diye. Senetler ortada yok. Başkan da parasını almış, herkes parasını almış. Beşiktaş'ın kimseye borcu yok, bunu boşuna sormuyoruz."

"10 SENEDİR HEPİMİZ UYUTULDUK"

"Ernst & Young raporunu sorduk, kimse açıklamadı. 'Kasamızda' dediler. Raporu sorduk, yazı yazdık. "10 yıl geçti, imha ettik" dediler. Yönetimden istedim, 80 Bin Dolar para ödemişiz rapora! Beşiktaş Kulübü'nde rapor yok! Ernst & Young'a raporu kime teslim ettiklerini sorduk, cevap yok. 10 senedir hepimiz uyutulduk."

"KPMG RAPORUNU DİVAN KURULUNA SORDUK"

"KPMG raporunu Divan Kurulu'na sorduk. Var mı böyle bir rapor? Bu rapor İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceliyor, yeni gelen yasayla bu raporlar bakanlığa gidiyor. Açılan davaların hepsi zaman aşımına uğruyor. Burada da enteresan bir durum var. Ne olduğu belli değil, bu işle uğraşıyoruz. "

"CEYHUN KAZAN FUTBOL A.Ş'NİN BAŞINDAYMIŞ"

"Ceyhun Kazancı'nın görevi ne? Sportif Direktör! Meğerse Futbol A.Ş.'nin başındaymış, Yönetim Kurulu'nun kararı var elimde."

"HERKES PARASINI ALMIŞ"

"Senetler varmış, sevindik alacağımız var diye. Senetler ortada yok. Başkan da parasını almış, herkes parasını almış. Beşiktaş'ın kimseye borcu yok, bunu boşuna sormuyoruz."

"ÇATIDA UCUZ MALZEME KULLANMIŞLAR"

"Stadın çatısı müthiş bir çatıymış. Ne çatıymış.. Neler var neler! Sesin neden içeride kalmadığını öğrendik. Çatıda orijinal malzeme yerine daha ucuz malzeme kullanılmış. Ancak biz aynı parayı vermişiz. Ama çatıyla ilgili kimse ortada yok. Fulya'nın elektriği Ağustos ayından beri ödenmemiş. İhtarname geldi, 3 gün içinde ödemezsek elektrikler kesilecekti. Kimseye bir şey söylemedik."

"BEŞİKTAŞ'A ÇÖKMÜŞLER"

"Beşiktaş'a çökmüşler. Kongre üyeleri çökmüş. Kontratların altında kongre üyelerinin imzaları var. Bunu yapmayın. Gidin başka yerden, yer kiralayın. Dikilitaş'ta 15 dönüm arazimiz olduğunu bilen var mı? Dikilitaş'a kiralık verdik, kullanıyorlar. Dikilitaş bizim takımımız. Beşiktaş'ın yüzlerce tapusu var, aklınız durur."

"ENTERESAN BİR KONSER VAR"

"Enteresan bir konserimiz var, Göksel konseri. Kulüpte Gergedan Yapım diye bir şirket var. Kulübün içinden oluşuyor bu kişiler. Firmanın sahibini tenzih ederim ama organizasyon o şekilde. 1 milyar 920 milyon liralık bir fatura kesiliyor ve parasının %80'i falan tahsil ediliyor. Sanatçıya verilen parayı öğrendik, inanamazsınız. Konser de yapılmadı. Bu işin ne olduğunu hala bilmiyoruz."

"STADIN ALTINDA İMALATHANE"

"Siz Beşiktaş'ın stadının altında imalathane olduğunu biliyor muydunuz? Bir bomba daha. Hem de başka takım malları da üretiliyor. Kira da ödenmiyor, personelin yemeğini de Beşiktaş veriyor. Böyle bir şey olamaz. İçim daraldı geçin bunları."

"PARALEL YAPI OLUŞTURMUŞLAR"

"Yazılım yapmışlar, paralel yapı oluşmuş Beşiktaş'ta. Telefon numaranızı giriyorsunuz, sizin telefonunuzda kaç tane Beşiktaşlı üye var ortaya çıkıyor. SİS diye bir yazılım. Aday olacak yöneticiye liste vermiyorsun, kendin kulüp içinde yazılım yapıyorsun. Dışarıda paralel yapı oluşturuyorsun. Kulübe çuvallarla para getirip tek kalemde bankaya yatırıyorsun. Yok öyle, burası Beşiktaş."

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki