İMTİYAZLI DÜDÜKLER!

Türkiye'de her zaman hakem kararları ve Merkez Hakem Kurulu kararları tartışılır...
Haberin yayılanma tarihi:18 Şubat 2022, Cuma

BİTMEYEN TARTIŞMA HAKEMLER!

Bu sezon Merkez Hakem Komitesi (MHK) tarafından hakemlere verilen görevlendirme ve cezalar hiçbir sezonda olmadığı kadar eleştiri konusu. MHK'nın hakemler Fırat Aydınus, Volkan Bayarslan, Erkan Engin, Ali Palabıyık, Halil Umut Meler, Mete Kalkavan, Tugay Kaan Numanoğlu ve Özgüç Türkalp için verdiği ceza ve görevlendirmeler tartışılıyor.

"İsteyen İstediği Gibi At Oynatıyor"

Türkiye gazetesi yazarı Ömer Faruk Ünal, köşe yazısında hakemler atamalarındaki adaletsizliğe dikkat çekti.  Ligin “genetiğinin” bozulduğunu belirten Ünal, "Meydan birilerine kalmış, isteyen istediği gibi at oynatıyor" ifadesini kullandı.

"İmtiyazlı Ve Prens Hakemler Var"

Kulüp başkanlarının istedikleri anda TFF Başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile görüştüğünü belirten Ünal, "İmtiyazlı ve prens hakemler var. Onları da herkes biliyor ve tanıyor" dedi. Ünal'ın örnek olarak verdiği bazı atama ve cezalar şöyle...

Rize Aleyhine Karar Veren Aydınus'a Maç Yok

Altay- Çaykur Rizespor maçı: Maçta bir pozisyon yaşandı. Savunma oyuncusu topla oynama niyetiyle ayağını uzatıyor. Gedson topa hamle yapmak yerine ayağını topla rakibinin arasına koyuyor. Rakibin kendisine temas etmesini hesap ederek penaltı almaya çalışıyor. Fırat Aydınus haklı olarak VAR’a rağmen penaltıya inanmadı. Yoruma muhtaç bir pozisyon. Biz biliyoruz ki; bu yüzden VAR buna karışmaz. Fırat Aydınus’a maç yok ama VAR’daki Volkan Bayarslan’ı maça boğdular.

Gereksiz Müdahaleye Ödül

Gaziantep FK -Sivasspor maçı: VAR hakemi Erkan Engin’in VAR müdahalelerini MHK gereksiz buldu. Erkan Engin, ertesi hafta iki gün üst üste görev aldı. (Gaziantep FK, maçı 5-1 kazanırken bulduğu bir gol VAR müdahalesiyle iptal edildi. Sivassporlu Yatabare de VAR uyarısıyla kırmızı kart gördü.)

Ali Palabıyık'a Görev Yok

Haftalardır bekletilen Ali Palabıyık, Karagümrük - Yeni Malatya maçından sonra adı 25. haftanın maç alacak hakemleri arasında vardı. Ama ne VAR ne de hakemlik verildi. (Ali Palabıyık, Galatasaray'ın 3-2 kazandığı Rizespor maçından sonra yaklaşık 3 ay boyunca maç alamamıştı.)

Tugay Kaan Numanoğlu Ve Özgüç Türkalp 5 Haftadır Maç Alamıyor

Galatasaray - Kasımpaşa maçının hakemi Tugay Kaan Numanoğlu ve VAR’ı Özgüç Türkalp’e beş haftadır maç verilmiyor. (Mücadelenin 69. dakikasında Emre Kılınç ceza sahasına topla birlikte girdi. Michal Travnik yatarak topa müdahale etti. Top, eline geldi. Penaltı itirazlarına rağmen oyun devam etti.) Haksız bulunan Halil Umut Meler görevde. Geçen hafta maç alacak hakemler arasında Halil Umut Meler’in ismi yoktu. Son yönettiği maçta hakem haksız, VAR ise haklı bulunmuştu. Ama hakeme maç geldi. (Halil Umut Meler, Antalyaspor'un 3-0 kazandığı Karagümrük maçını yönetti. Bu hafta lig lideri Trabzonspor'un Alanyaspor deplasmanındaki karşılaşması için görevlendirildi.)

Mete Kalkavan'a Bir Haftada İki Konyaspor Maçı

Mete Kalkavan, kupada salı günü Karagümrük - Konyaspor maçında VAR olarak görev yaptı. Hafta sonu oynanan Trabzonspor - Konyaspor maçına Mete Kalkavan’ı hakem olarak düşünen bir MHK, o VAR görevini verir miydi?

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki