"Karaveli'nin Terim'den Ne Farkı Var?"

Ahmet Nur Çebi Beşiktaş’ı, Türk futbolunun içinde bulunduğu çıkmazı ve çok tartışılan yeni yayın ihalesini anlattı...
Haberin yayılanma tarihi:13 Mart 2022, Pazar

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Önder Karaveli, Sergen Yalçın yerine göreve getirdikleri Teknik Direktör Önder Karaveli için çarpıcı ifadeler kullandı.

Çebi, futbolda bu sezon yaşanan başarısızlığı sakatlıklar, hakemler ve koronavirüse bağladı. "Sergen Yalçın’ın ayrılma sürecinde neler yaşandı? Neden gitti sizce, geri döner mi?" sorusuna "Bunlar çok konuşulmamalı. Ben kulübün başkanıyım. Şu anda takımımı demotive edecek bir söz benden çıkmaz. 'Gitmek istiyorum, değişiklik lazım, kulübe zarar veriyorum' dedi. Ben engellemiştim. Biz kendisini göndermedik, kendisi gitti" cevabını verdi.Çebi, ocak ayında Siyah Beyazlıların neden transfer yapamadığını şöyle açıkladı: "Ocak ayında transfer için limitim yoktu. TFF’nin koymuş olduğu limitleri aşmıştık. Sergen Hoca istekleri doğrultusunda tüm mermileri Temmuz, Ağustos’ta harcamıştım. Özkaynaklarımızda gençler var, onların oynamasını istiyorlar. Hocayı da özkaynaktan getirdim, onu niye istemiyorsunuz?  Önder Karaveli iyi, eğitici bir hoca. Başarısız olduğunu düşünmüyorum. 8 maça çıkmış. Sadece 2’sini kaybetmiş. Pereira’dan, Fatih Terim’den ne eksiği var?" dedi.

"İnsanlar Geçmiş Dönem Transferinde Kötü Kokular Alıyor"

Aralık ayı itibariyle borç-alacak farkı hesaplandığında gerçek borçlarının 3.9 milyar TL olduğunu belirten Çebi şöyle konuştu: "Futbolcularımızla geçmişten gelen 5 yıllık sözleşmelerimiz var. Bu büyük yük. Üstelik bu sözleşmelerin, bütçelerin de çok yüksek olması eleştiriliyor. Yanlış nerede başlıyor? Zamanında mesela 3.7 milyon Euro’luk sözleşmeler yapılmış futbolcularla, kendilerine yeni kulüp bulmalarını öneriyoruz ama şimdi 750 bin euro veren bile yok. Peki biz 5 yıl önce bu futbolculara bu paraları neden verdik? Bu gibi durumlardaki usulsüzlükleri belgelemeniz neredeyse imkansız. Ama bunları ispat edememiş olmanız, insanları gerçekleri araştırmaktan alıkoyamaz. İnsanlar buralarda kötü kokuları alıyorlar."

Başarısızlığın Neden Pandemi

Beşiktaş'ın bu yıl kötü sonuç almasının ilk üç nedenini 'sakatlıklar, hakemler ve koronavirüs' olarak sıralayan Beşiktaş Başkanı,  "Bizim gelecek sezon için  en büyük şansımız, geçmişten gelen hatalı sözleşmelerin bu sezon sonunda bitiyor olması. İlk defa yeniden yapılanabileceğim, elbette seçilmem durumunda. Bu kez gerçekten bana ait bir sayfa olacak. Bu arada ağır borç ve faiz hariç elbette" diye konuştu.

Oksijen

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki