KARTAL ZİRVEDEN DİBE!..

Beşiktaş, Avrupa'da eski günlerini arıyor...
Haberin yayılanma tarihi:02 Aralık 2023, Cumartesi

Orman’la Gelen Şampiyonlar Ligi Liderliği Çebi Başkanlığında Tekrarlanamadı;

Şampiyonlar Ligi liderliği sonrası 2019- 2020 sezonunda görevi bırakan Fikret Orman’ın ardından göreve gelen Ahmet Nur Çebi’yle Avrupa’da başarı gelmedi.

Beşiktaş, Fikret Orman’ın 2012-2019 yıllarında başkanlık yaptığı süreçte 49 Avrupa maçına çıktı. Siyah-Beyazlı takım, 49 maçta 22 galibiyet, 15 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşadı. 2019 yılında Beşiktaş’ın başkanı olan Ahmet Nur Çebi döneminde Avrupa’da istenilen sonuçlar alınamadı.

Beşiktaş, Ahmet Nur Çebi döneminde 25 Avrupa maçı oynadı. 25 Avrupa maçında 7 galibiyet alan Beşiktaş, rakipleriyle 2 kez berabere kaldı ve 16 kez sahadan yenik ayrıldı.

NAMAĞLUP LİDER...

2017-2018 sezonunda Şenol Güneş yönetiminde Şampiyonlar Ligi’nde yer alan Beşiktaş, grupta; Porto, RB Leipzig ve Monaco ile eşleşti. Siyah Beyazlılar, o dönemde 14 puan toplayarak hem gruptan namağlup lider çıktı hem de bir Türk takımının Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği en yüksek puanı topladı. Gruptaki 6 maçın 4’ünde galibiyet alan Beşiktaş, Monaco ve Porto ile evinde berabere kaldı. Son 16’da Alman devi Bayern Münih ile karşılaşan Beşiktaş, ilk maçta deplasmanda 5-0 yenildi. Rövanşta da Alman devine diş geçiremeyen Beşiktaş, sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

ELEMELERİ GEÇTİ AMA...

2023-2024 sezonunda Konferans Ligi’nde yer alan Beşiktaş, 3 ön eleme oynayarak gruplara kalmayı başardı. Kara Kartal, Şenol Güneş önderliğinde sırasıyla; Tirana, Neftçi Bakü ve Dinamo Kiev’i eleyerek Konferans Ligi gruplarında yer aldı. Grupta Club Brugge, Lugano ve Bodo/Glimt ile eşleyen Siyah Beyazlılar, gruptaki 5’inci maç sonunda 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 1 puanla son sırada yer aldı. Beşiktaş, grupta 5 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü ve -9 averaja düştü.

GRUP MAÇLARINDA 3 FARKLI HOCA...

Beşiktaş, Konferans Ligi’nde ilk hafta Club Brugge ile oynadı ve sahadan 1-1’lik sonuçla çıktı. Ardından Lugano’yu konuk eden Beşiktaş, 2-0 önde olduğu karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı. Beşiktaş, bu iki maça da Şenol Güneş yönetiminde çıktı. Bodo/Glimt ile oynanan iki maçta da mağlup olan Siyah Beyazlılar’da teknik direktörlük görevine geçiçi olarak Burak Yılmaz getirilmişti. Son olarak bugün Club Brugge’a 5-0 mağlup olan Beşiktaş, Rıza Çalımbay yönetimiyle sahada yer aldı. Beşiktaş böylece, Konferans Ligi grup maçlarına 3 farklı hocayla çıktı.

Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki