"Kaybetmekten Hiç Korkmadık"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in sağ kolu Tamer Tuna, şampiyonluğun sırlarını Milliyet'e anlattı.
Haberin yayılanma tarihi:17 Haziran 2016, Cuma

Kartal’ın başarılı antrenörü sezon boyunca Ümraniye ile Akaretler’in tam bir takım oyunu oynadığının altını çizdi, “Bu sezon hiçbir zaman kaybetmekten korkmayan ve asla pes etmeyen bir Beşiktaş vardı sahada. Futbolcularımız şampiyonluk düşüncesinden hiç uzaklaşmadı” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in yardımcılarından Tamer Tuna ile EURO 2016 için bulunduğumuz Paris’te bir araya geldik. Tuna ile 7 yıl sonra elde edilen şampiyonluğun şifrelerini konuştuk. Biz sorduk, o yanıtladı, ortaya keyifli bir söyleşi çıktı.

Avrupa Şampiyonası finallerini yerinde takip eden Tamer Tuna, Fransa’da hem A Milli Takımımız’ın maçlarını izliyor hem de Beşiktaş’a transferi düşünülen futbolcuları gözlem altına alıyor. Beşiktaş’ın 100. yıldaki şampiyonluk kadrosunda yer alan Tamer Tuna’yı yıllardır tanırım, sessiz-sakin, polemiklere hiç girmeyen, sadece işine odaklanan, bilgi-birikimi yüksek bir fotoğraftır. Çevresine güler yüzüyle müthiş pozitif enerji veren Tuna büyüğüne, küçüğüne müthiş saygılıdır.

Beşiktaş’ın 7 yıl sonra kazandığı şampiyonlukta önemli payı bulunan Tamer Tuna’nın başarıdaki gizli kahramanlardan biri olduğunu söylersek hiç de abartmış olmayız. İşte perde arkasındaki yıldızlardan Tuna’nın ağzından şampiyonluğun sırları...

- İşin açıkçası oyuncuların karakteri, takımın bu sezon gösterdiği performans, yönetimin sürekli bizi desteklemesi ve iyi niyeti, hocamızın takımdaki bütün futbolculara gösterdiği dürüstlük ve adalet duygusunu öne çıkarması bütünün parçalarıydı. Şenol hocanın kurduğu dengeyi sezon boyunca devam ettirmesi de faktörler arasında yer aldı. Şampiyonluğun bitirilmesinin temel sebepleri bunlardır.

‘Bütüne bakılmalı’

- Sezon içinde puan kayıpları da yaşadık, mağlubiyetler gördük. Bazı maçlarda performansımızın uzağında kalmış olabiliriz. Ama sezonu bütün olarak değerlendirmek gerekir. Bütüne baktığımız zaman iyi oynayarak, şampiyonluğu hak ettiğimizi söyleyebilirim. Futbol ilginç bir oyundur ağabey. Bazen her şeyi yaparsınız, istediğiniz sonuçlar gelmeyebilir. Ancak Beşiktaş sürekli isteyen bir ekip oldu. Hiçbir zaman kaybetmekten korkmayan ve asla pes etmeyen bir Beşiktaş vardı sahada. Kaybetme korkusunu hiç yaşamadık.

‘Bu yıl olacağız’

- Belki takımda son haftalarda kaybedilen şampiyonlukların psikolojik etkileri olmuştur. Buna karşın kazanma ruhunu hiç kaybetmeden sezon sonuna kadar mücadele ettik, ipi göğüsledik. Oyuncularımız o duygudan hiç uzaklaşmadılar, ‘Bu yıl olacağız’ düşüncesi kafalarından silinmedi. Ve hiçbir gün teknik kadro olarak bundan şüphemiz olmadı.

- Takım olurken birçok faktörü bir araya getirdik. En önemlisi arkadaşlık. Şampiyonluğa odaklanmak, oyuncuların o ruhu taşımaları ve Şenol hocamızın takım üzerindeki etkisi, yönetimimizin desteği, son üç maça kadar deplasmanda oynasak da taraftarımızın coşkusu, heyecanı bizi mutlu sona taşıdı.

- İşin özeti Ümraniye ile Akaretler sezon boyunca tam bir takım oyunu oynadı. Şampiyonluğun koşulları Kartal’ın kanatlarında mevcuttu. Elbette bu oyunun asıl aktörleri futbolculardır. Hepsi şampiyonluk için müthiş bir irade gösterdi.

‘Sadece görevimi yaptım’

Beşiktaş’ı yakından tanıyan bir isim olarak sezon boyunca Şenol Güneş’e yardımcı olmaya çalıştığını dile getiren Tamer Tuna, kendisine yönelik övgülere teşekkür etti.

Siyah-beyazlı çalıştırıcı, “Şampiyonluğu 100. yılda bu statta yaşadım. Kulüpteki dengeleri biliyorum. Ben sadece görevimi yaptım. Neticede zorluk derecesi yüksek bir şampiyonluk kazandık. Fenerbahçe ile son haftalara kadar kora kor bir mücadele verdik. Taraftarımız ‘yine kaybedeceğiz’ diye tedirgin oldu. Geçmiş yıllarda yaşananlar nedeniyle korkmakta haklıydılar. Ancak biz takım olarak hiç geri adım atmadık, irademizi ortaya koyduk. Çünkü oyuncularımızın yüreğini biliyorduk, inandıklarını gözlerinden okuyorduk” diye konuştu.

‘Devler Ligi çok zorlu bir kulvar’

Tamer Tuna, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak için kadroya birkaç takviye yapmak istediklerinin altını çizdi. Siyah-beyazlı çalıştırıcı, “Şampiyonlar Ligi’ni bu kadro kaldırabilir mi, kaldıramaz mı? Elbette eksiklerimiz var. Hangi bölgelere transfer yapmamız gerektiğini üç aşağı beş yukarı biliyoruz. Devler Ligi zor bir kulvar. Kuraya 4. torbadan girmemiz bunun işaretidir” dedi.

Tamer Tuna, Şenol Güneş’in takımdaki etkisinin şampiyonluk için çok önemli olduğunu söyledi.


Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki