'KAZANAN HAKLIDIR!'

Bilal MEŞE yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:08 Ocak 2023, Pazar

Yayıncı kuruluşta, maç öncesi, Feyyaz Uçar’ın Beşiktaş Hollandalı yıldızı Weghorst ile ilgili yaptığı yorumlar çok hoşuma gitti.

Hani derler ya, golcü, golcünün derdinden anlar! Uçar, “Böylesi bir silahınız varsa ki var, onun tüm yönlerinden yararlanmak gerekir” dedi. Başka bir benzetmeyle, “Onun etinden, sütünden yararlanacaksınız” demeye getiriyor Uçar.

Souza Ve Rosier’in Olmayışı Güneş Hoca’yı Farklı On Bire Zorladı

Valla, Rosier’in yerine Tayfun Bingöl’ü tercih etmesi doğru bir karardı bence. Artı Redmond, öyle sanıldığı gibi boş bir oyuncu değil... Çabuk, teknik, üstelik mücadeleden kaçmayan, saklanmayan bir oyuncu... Topu kazandığında direkt rakip kaleye gitme arzusu da artısıdır bence.

Hani istatistikler var, malum... Topla oynama yüzdesi bir ara 75’e 25 Kartal lehine idi. Gelin görün ki, bu rakamlar pozisyon üretimiyle pek de örtüşmüyor.

Demem o ki, topla oynayan Beşiktaş, net iki pozisyon üreten ancak Mert’e takılan Kasımpaşa! Biri Ouanes, diğeri ise Fall... Üstelik ikisi de net... Ama tecrübe var kalede kardeşim, tecrübe...

Gedson ile birlikte yan yana oyanan Salih Uçan, 28’de Cenk Tosun’u aşırtma bir vuruşla ceza alanı içinde topla buluşturdu, tecrübeli golcü, Ertuğrul’a rağmen topu fileleri gönderdi.

Neyse, gelelim uzatma dakikalarına... Cenk Tosun, Hadergjonaj tarafından formasından çekildi, düştü, ne Zorba Küçük’den ne de VAR’dan tık yok, tık! Bana göre mi buz gibi penaltı, lami - cimi yok!

Ve 45 artı 6’da Redmond, soldan ceza alanına hareketlenen Weghorst’un koşu yoluna topu yuvarladı, tecrübeli futbolcu soluyla gelişine vurdu, Ertuğrul’un kapadığı köşeden topu filelere gönderdi.

Evet, Kartal, kritik bir virajı, iş kazası yaşamadan döndü, dönmesine de taraftarlar ve ekran başındakiler dokuz doğurdu, dokuz!

Hiç kimse alınmasın, düzgün giden Kartal’ın oyuncu hamleleriyle tekerine taş koymak nerden çıktı! Atiba 69’da kaptırdığı topu, Ahmet Engin’in kafa şutuyla gole dönüştü, bu birrr... Muleka, güya Cenk’in yerini dolduracak, olmaz! 76’da Muleka yakın mesafeden topu kafayla Ertuğrul’un kucağına attı, bu da etti size ikiii!

Demem o ki, hani oyuna giren, bir şeyler yapar amenna.... Ne katkıları oldu sorarım Allah aşkına?
İkinci, Ahmet Engin’in golüyle ümitlenen Kasımpaşa, sahasına kapanan Kartal’ın üzerine gitti, fırsatlar yakaladı. Ne var ki Mert ve savunma, bu bindirmelere gol imkanı tanımadı. 

Tabi ki Weghorst, 66’da altı pastan topu Ertuğrul’a teslim ederken, uzatmanın son saniyelerinde ise çaprazdan vurduğu şut, tecrübeli kaleci tarafından kornerle önlendi. 

Maç bitti, bitmesine ancak bir seyirciye sorun, bir de bize! Eee, ‘kazanan haklıdır’ diyeceğiz mecburen!

Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki