KEMAL KILIÇDAROĞLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN KATLİAMCILARIN FOTOĞRAFINI KULLANDI!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100'üncü kuruluş yıldönümünde sosyal medya hesabından yayınladığı videoda Türkleri Kıbrıs’tan göndermek için katliamlar yapan, ellerine Türk bayrağı geçirip poz veren Kıbrıslı Rum silahlı örgütü EOKA’nın fotoğrafını kullandı...
Haberin yayılanma tarihi:10 Eylül 2023, Pazar

KATLİAMCILARIN FOTOĞRAFI KULLANILDI

Fotoğrafta Kıbrıs’ta yaşayan Türkleri Ada'dan çıkarmak için katliamlar yapan Kıbrıslı Rum silah örgütü EOKA’nın ellerine geçirdikleri Türk bayraklı fotoğrafları kullanıldı.

FOTOĞRAFTAKİ TÜRK BAYRAĞI SİLİNMİŞ

Videoda geçen bahsi fotoğrafta EOKA’cıların ellerindeki Türk Bayrağı silinmiş, arka plana iç açıcı renkler kullanılmıştı. Fotoğrafı daha güzel gösterip videoda yer veren CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu büyük tepki topladı. Aynı fotoğraf geçen yıl KKTC'de de skandala yol açmıştı.

ERENKÖY MÜCAHİTLERİ YERİNE EOKA’CILARIN FOTOĞRAFI BASILMIŞTI

Erenköy Direnişi’nin 58’inci yıl dönümü için çıkarılan 8 Ağustos tarihinde yapılacak piyango çekilişinde piyango biletine Erenköy mücahitleri yerine EOKA’cıların fotoğrafı basıldı. 23 Nisan 1964’te St. Hilarion bölgesinde çekilen fotoğrafta EOKA’cılar ele geçirdikleri Türk bayrağı ile sözde zaferi kutluyorlardı.

EOKA NEDİR?

EOKA, Kıbrıs'ta Britanya sömürge yönetiminin sonlanması ve adanın Yunanistan'a bağlanması için uğraşan Kıbrıslı Rum silahlı örgüttür.

Eda Aktürk AYKOL / Patronlar Dünyası

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki