'KİMSEYİ BULAMAZSIN TRİBÜNDE...'

Alen MARKARYAN'ın Akşam gazetesi köşe yazısı...
Haberin yayılanma tarihi:13 Haziran 2023, Salı

Yaşam Mücadelesinde Savaşan Adamla, Mağlup Takım Arasında Duygusal Bağı Yakalayamazsan Olmaz, Olamaz;

Kombine fiyatları açıklandığında şunu düşündüm. Ben işin hiçbir zaman transfer istiyorsan çok kombine almalısın tarafında olmadım. Ne yani? O zaman statları 80 bin 90 bin kişilik yapın kendiliğinden çözülsün iş?!!!

Sat Her Sene 80 Bin Kombine, Dönsün Kulüp Köşeyi!

Yapın iki yüz bin kişilik Maracana gibi stat, ohhh misss!!! Lakin suyun öyle akmadığını hepimiz biliyoruz. O yüzden çok sığ bir argüman bu yaftalama işi, onu geçin!!!

Üç büyük kulübün taraftarı üzerine düşen her şeyi yapıyor. Kombine de alıyor bilet de alıyor hınca hınç, Kendi nispetinde ürün de. Sen de o parayla futbolcu almıyor musun? Alıyorsun. Eee! Her sene şampiyon mu oluyorsun? Avrupa'da başarı? Hiç biri olmuyor halbuki değil mi? Hem biz sana milyon eurolar harcayıpta transfer ettiğin oyucular balon çıktığında böyle garip orantılar kurup nasıl olacak şimdi diyor muyuz? Yanlış transfer ve yanlış hamleden dolayı biriken borç da cabası...

Demek ki iş çok bilet / kombine satımında değil... Bu minvalde aklımdan gönlüme düşenleri törpüledim. Bir kulüp başarıya hedeflenip yola çıkmışsa para kısmını çokça kendi halledip, itici hamleyi emek gücünde aramalıdır. Kombine satacaksan bunu oto sanayide çıraklık yapan çocuk da almalıdır. Merter'deki konfeksiyon işçisi de... Köşedeki manav da terzi kalfası da... Devletin memuru da... Tabii ki holding sahibi de maça gelmelidir ama dedim ya her kesime hitap etmelidir kulüp.

Yaşam mücadelesi veren insanların haykırışları hep kalbe işlemiştir, Ruhuna vurmuştur adamın?! Mağlupsun maç gitti gidecek... Seni canlandıracak seni ayağa kaldıracak hamle nereden gelir? Candan, kalpten, ciğerden değil mi? 25 bin 30 bin TL vermiş adama "Hadi birader biraz asılında şu maçı alalım diyebilir misin?" Hadi dedin, bağırır mı? Yaşam mücadelesinin içinde savaşan adamla mağlup takım arasındaki duygusal bağı yakalamazsan olmaz, olamaz.

Kısacası ekonomik özgürlüğünü yakalamış kişilerle bu iş zor, ağalar... Ortaya konan bu fiyatlar belli bir yaş üstüne hitap ediyor ve tribün kurmak bildiğin uzaya gitmek gibi bir şey... Bankalara olan borçtan dolayı kombine satarsam bana bir şey kalmıyor diyorsan, kombine sayısını 15 binlerde tutup maç maç bilet sat... O zaman da ortaya takımına güveniyorsan şıkkı çıkıyor!? Karar senin... Allah korusun sezon kötü geçer, kimseyi bulamazsın tribünde... Yine yanında kemik kesim kalır, o da 10 bini geçmez.

Açın bakın bundan bir evvelki sezon 6 bin ortalamaya oynuyorduk... Üstüne bu fiyat sistemi ve bu sisteme Avrupa kupaları dahil değil başlığı hakikaten çoğu taraftarı derinden yaraladı... Sayın başkan ve sevgili yönetim kurulu üyeleri, Bu kombine satış politikası biraz sert oldu ve yumuşaması gerekiyor... Fiyatları yarı yarıya da indirin demiyoruz. Lakin bazı bölgeleri gözden geçirmenizi ve Avrupa maçlarını da gözden geçirdiğiniz bölüme katmanızı naçizane tavsiye ediyoruz. Birlik beraberlik adına bu adımı atacağınızı umuyoruz.

Beşiktaş camiasına sevgiyle...

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki