LİGİN EN YAŞLISI İLE EN GENCİ

F.Bahçe bu sezon ligde en fazla golü 75. dakikadan sonra buldu. Beşiktaş'ın ise en fazla gol yediği aralık bu anlara denk geliyor... Kanarya sol kanattan, Kara Kartal ise cepheden rakip kalede tehlike yaratıyor...
Haberin yayılanma tarihi:22 Mart 2015, Pazar

ATAN GALİP, YİYEN MAĞLUP

Öne geçtiği maçlarda oyunun kontrolünü kaybetmeyen Fenerbahçe, bu sezon hiçbir karşılaşmada rakiplerine ilk golü attıktan sonra puan kaptırmadı. Beşiktaş ise bu istatistikte dört büyükler içerisinde en zayıf olan takım durumda. Kartal öne geçtiği maçlarda 7 puan kaybetti.

KONTROLÜ KAYBEDEN YANAR

Tak ımla rın attığı ve yediği goller incelendiğinde ise ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Kanarya 10 ile en fazla golü son 15 dakikada atarken, Beşiktaş son çeyreklerde tam 9 golü kalesinde gördü ve bu da en fazla gol yediği dönem oldu. Oyunun kontrolünü zaman zaman kaybeden Kartal, bunun karşılığını puan kaybı ile ödüyor.

UZAKTAN ŞUTLARDA ZAAFİYET

Ligin ikili mücadelelerde en başarılı isimlerine sahip olan F.Bahçe'de Mehmet Topal, Alves gibi isimler rakip oyuncuların ceza alanının içinde rahat top çevirmesini engelliyor. Ceza alanı dışından şutlara yönelen takımlar ise F.Bahçe karşısında etkili olmayı başarıyor. F.Bahçe'nin yediği 19 golün 6'sı ceza alanı dışından. Beşiktaş ise aksine golleri uzaktan değil 18 içinden yiyor. Kartal'ın kalesinde gördüğü 23 golün sadece 2'si ceza alanı dışından

DURAN TOPLARDA EV SAHİBİ

Uzun boylu defans hattıyla dikkat çeken Fenerbahçe bu sezon kornerlerden kalesinde hiç gol görmedi. Alves, Bekir, Egemen gibi isimler duran topları karşılamakta çok başarılı, Beşiktaş ise kornerden 2 gol atarken, dikkat çeken nokta yedikleri goller. Kartal, bu sezon ligde 23 golün 5'ini kornerlerden kalesinde gördü. Bu anlamda Caner Erkin ve Gökhan Gönül, Beşiktaş'ın dikkat etmesi gereken isimler.

HÜCUM İKİLİLERİNDE DENK GÜÇLER!

Her ne kadar formsuzlukları ile eleştirilseler de Fenerbahçe'nin hücum gücünün Beşiktaş karşısında daha baskın olduğunu belirtmek lazım. Sow ve Kuyt ile beraber 16 gol, 7 asist bulan Kanarya bu şekilde Emenike'nin formsuz olduğu birçok maçta kazanmayı başardı. Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek ile Cenk Tosun henüz istenilen seviyede değil ve bütün yük Ba'nın sırtında. Senegalli, gollerin yüzde 47.6'sına katkı sağlasa da son üç golünü ancak penaltı ile atabildi.

LİGİN EN YAŞLISI İLE EN GENCİ

26 kişilik kadrosu 29.7 yaş ortalamasına sahip olan ve kadrosunda 30 yaş üstü çok sayıda ismi barındıran Fenerbahçe bu alanda ligin en yaşlı ekibi olurken, Beşiktaş'ın yaş ortalaması 24 ve bu alanda ligin en genç ekibi konumunda. Deneyim olarak Fenerbahçe'nin ağır bastığı mücadelede, Beşiktaş genç ve dinamik kadrosu ile çok koşan bir ekip kurdu. Tek sorun ise koşu gücünün 70. dakika sonrası düşmesi ve rakiplerine bol pozisyon vermeye başlamaları. Bu noktada ise deneyim devreye giriyor.

BİRİ CEPHEDEN, BİRİ KANATTAN

Ligin en fazla orta yapan oyuncusuna sahip olan Fenerbahçe, Caner Erkin ile beraber gollerinin %27.7'sini sol kanattan gelen ortalar ile buldu. Sol kanadını en etkili kullanan ekip olan Fenerbahçe'nin aksine Beşiktaş ise gollerini cepheden bulmayı seviyor. Beşiktaş'ın cepheden bulduğu gollerin yüzdesi %66.5 olurken, Fenerbahçe'nin cepheden yediği gollerin yüzdesi %70. Bu nokta Fenerbahçe'yi zorlayacak etkenlerden birisi.

100 ŞUT AZ ATTI, 3 GOL FAZLA BULDU

Ligin en fazla şut atan ekibi durumunda olan ve şutlarının %35'inde isabet sağlayan F.Bahçe 391 defa rakip kaleleri yoklayıp, maç başına attığı şut sayısı ile Avrupa'da en fazla şut atan ekip. Beşiktaş, Kanarya'ya göre %25 daha az şut attı ve %25 daha fazla isabet yüzdesine ulaştı. 291 şutu bulunan Beşiktaş, F.Bahçe'den 100 şut daha az atmasına rağmen, 3 gol daha fazla buldu.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki