'Menajer Oltasına Takılmadan Aklın Yolunda Hareket Edilmeli'

Atıf KEÇECİ yazdı
Haberin yayılanma tarihi:09 Temmuz 2015, Perşembe

Beşiktaş'ta izlenen idarî ve malî konulardaki iyileştirmeler memnuniyet yaratıyor.

Divan toplantılarında ve kongrelerde eleştiri konusu olan hususlardaki gelişmeler doğruyu bulma yolunda önemli adımlar olmaktadır. Danışman, organizasyon şirketi gibi adlandırmalarla hiçbir getirisi olmayanlara ödenen senelik ücretler milyon liraları bulmaktaydı. Şimdi bunların hiçbir yararının olmadığının anlaşılması ve ilişiklerinin kesilmesi zarardan kâr etme anlamındadır. Bu iş verişlerde dost arkadaş etkilerinin olduğu bilinmektedir. Bundan böyle daha kurumsallık anlayışı ile hareket edilme zorunluluğu vardır. Başkan Fikret Orman yaptığı açıklamalarda idari ofisleri yeni stada taşıdığında personel azaltılmasına gidileceğini söylemektedir. İnşaat bittiğinde konu ile ilgili şu anda zaten pasifize edilmiş profesyoneller dahil çıkışlar olacaktır. Bu da önemli bir giderin kazanç hanesine yazılmasını sağlayacaktır.

Profesyonel takım sağlık ekibinin başındaki, bir türlü diplomasını görmeyi başaramadığım Ertuğrul Karanlık'ın işine son verilmesi de geç kalınmış bir eylemdir. Bazı yanlış işler yaptığını, Gümrük Mevzuatı'na aykırı Türk Ceza kanunu kapsamında suç sayılabilecek işler yapıldığını belgeleriyle başkana vermeme rağmen bu kişinin sezon sonuna kadar görevde kalması yanlışından geç de olsa dönülmesi gelecekte sıkıntı yaşanmaması açısından da önemlidir.

Futbol Şube başkanlığı, A takım sorumluluğu gibi 40 sene önceki adama unvan yaratmak anlamlı lüzumsuz görevlendirilmelerin sona erdirilmesi de yerinde bir karardır. Bazıları hâlâ işin çevresinde tur atmakta olsalar da içeriye dalmayı başarabilecekler midir bekleyip göreceğiz.

Düne kadar futbolcunun mazisine para ödeme döneminin de yerini satarak para kazanma haline dönüşmesi sevindiricidir. Demba Ba ve Atınç'ın satışları mali açıdan da rahatlık sağlayacaktır. Bu gelirlerin dikkatli şekilde sarf edilmesi de herhalde akıllardan çıkarılmayacaktır. Geleceğe dönük yatırım, anlamlı transferlere yönelme şeklinde bu anlayış devam ettirilmelidir.

Diğer kulüplere özenip dolduruşa ve menajer oltasına takılmadan aklın yolunda hareket edilmelidir. Menajer deyince iki senedir başkanın bir arkadaşı ile birlikte selfi yaptığı Ertan Göksu isimli, lisansına rastlayamadığım, kendinden menajer olarak bahseden Stellar unvanlı firma ve Darko Nejamic, Domanja Bilic ile birlikte işlerini yürüttüğü bilgisine ulaştığım kişi ile ilgili yazılan ve söylenenler dikkat çekicidir.

Futbolcu Kostas Mitroglou, Slaven Bilic dahil birçok akçeli işin içine sokulan ve geçen sezon sportif direktör Önder Özen'in de rahatsızlığını dile getirdiği bu şahsa dikkat. Son olarak Ersan Gülüm'ün transferi olayında Çin kulübünden yüksek rakamlı imza parası adı altında hiçbir kanuni gerekçesi olmayan bedel talep ettiği yazılıp söylendi. Ne kulüpten ne de kendisinden bir açıklama gelmemesi işin doğruluğunu anlatmaktadır.

Ersan Gülüm'ün 2011 Haziran'ından başlayan transfer dönemi hep karışık bir hal almıştır. Önce kiralanan sonra Serdar Adalı'nın ‘2 milyon liraya anlaştım' dediği bonservis bedelinin Adalı'nın devre dışı bırakılarak 2 milyon Euro'ya yükseltilmesi ilginçti. O tarihte araştırmış ve sözleşmeyi hazırlayan hukuk bürosu dahil tüm taraflarla görüşüp işi çözmüştüm. Son mali ve idari kongrede başkana kürsüden ‘çevre temizliği yap' demiştim. Bildiklerim duyum değil, görüp yaşadıklarımdır.

“Şuyuu vukuundan beterdir” durumu yaşanmaktadır. Başkan Fikret Orman her hususta konuşmayı sevmektedir de bu konuya niçin Fransız'dır bilemiyorum. Türkiye'de Mernis ve vergi kaydını bulamadığım Beşiktaş'taki akçeli işlere müdahil olan bu kişi ile ilgili mutlaka açıklama yapılarak durum aydınlatılmalıdır. Aksi halde işi daha detaylı hale getirmek yine başa düşecektir…

Zaman

 

 

 

 

 

 

 

 

  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki