MHK BAŞKANIINDAN BEŞİKTAŞ'A YAPILAN SKANDAL ATAMAYA CEVAP GELDİ!

MHK Başkanı Serdar Tatlı'dan Beşiktaş yanıtı! "Hakem camiası olarak kabullenmedik"
Haberin yayılanma tarihi:30 Mayıs 2021, Pazar

BEŞİKTAŞ'A TAVIR YAPTIK!

Halil Umut Meler’i üst üste Beşiktaş maçlarına vermelerini, “Oradaki mesaj şu idi; eğer hakemimiz bizim kriterlerimize göre başarılı bir maç yönetmiş ise, bir kulüp yöneticisinin veya teknik direktörün ‘Bir daha bizim müsabakamıza gelmesin’ demesini hakem camiası olarak kabullenmedik. Bu bir tavırdı” sözleriyle açıkladı.

''Son Yılların En Tartışmasız Sezonu Geride Kaldı''

Tatlı, ekibi ve hakemler, zor bir maratonu “şaibesiz” tamamladı. Kimilerine göre başarılı oldu, bazılarına göre durumu idare etti. Ama; şampiyonluğun ve küme düşmenin son dakikalara kaldığı sezonda, hakem gündeme gelmiyor ise, bunu sağlayanların da hakkını teslim etmek gerek.

‘İnatlaşma Değildi’

''Halil’i verdik, yönetti, bitti. Performansı son derece başarılı olmasına rağmen, Beşiktaş kulübü ve Sergen hocadan gelen tepkiler bizim için yeterli olmadı. İnatlaşma değildi. Oradaki mesaj şu idi; eğer hakemimiz bizim kriterlerimize göre başarılı bir maç yönetmiş ise, maç sonrası herhangi bir kulüp yöneticisinin veya teknik direktörün ‘Bir daha bizim müsabakamıza gelmesin’ demesini hakem camiası olarak kabullenmedik. Bu bir tavırdır. Hakemlik camiasının dik duruşunu gösterme açısından, hakemimize sahip çıkma açısından böyle bir uygulama yaptık. Kimse ardında başa bir niyet aramasın. Umut Meler de bizi mahcup etmedi.”

Kadın Hakemlere Müjde

“Biz dünya kadınlar gününde bu arkadaşlarımızı onurlandırdık. Sembolik değildi bu düşüncemiz. Önümüzdeki sezon talimatta değişiklik yapıyoruz. Sadece BAL ligi veya kadınlar liginde maç yönetiyorlardı. Özellikle FİFA hakemlerinden başlamak üzere dört tane FİFA kadın hakemimizi klasman kadrolarında ilan edeceğiz. Artık onlar ikinci ve üçüncü lig müsabakası yönetebilecekler. Önemli bir değişim gerçekleştireceğiz. Çok kıymetli ve bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği bir adım atacağız. Önümüzdeki sezon klasman hakemleri içinde kadın adını görecek kamuoyu. Onların başarısı diğer kadın hakemlerimizin geleceği açısından da sorumluluk gerektiriyor. Biz MHK olarak kadınlarımıza güveniyor ve teşvik etmeyi görev biliyoruz.”

Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki