PARANI ALIRIM ÜYE YAPMAM

Beşiktaş’ta kulüp üyeliği sorunsalı bitmek bilmiyor. Başvuru formuna konulan yeni maddede “Üyelik kabulünden önce söz konusu ücretlerin ödenmesi halinde üyelik başvurunuz reddedilirse yatırılan tutarlar, Derneğimize bağış olarak kabul edilecektir” ibaresi yer alıyor. Başvuruyla birlikte parayı yatıran 100’lerce Beşiktaşlı var.
Haberin yayılanma tarihi:05 Aralık 2014, Cuma

Beşiktaş’ta kulüp üyeliği sorunsalı bitmek bilmiyor. Başvuru formuna konulan yeni maddede “Üyelik kabulünden önce söz konusu ücretlerin ödenmesi halinde üyelik başvurunuz reddedilirse yatırılan tutarlar, Derneğimize bağış olarak kabul edilecektir” ibaresi yer alıyor. Başvuruyla birlikte parayı yatıran 100’lerce Beşiktaşlı var...

 Üyelik ücretlerinin 1200 TL’ye inmesiyle birlikte yaklaşık 7.500 kişi Beşiktaş’a üye olmak için kulübe başvurdu. İlk dönemlerde yasal prosedürleri yerine getiren her başvuru kabul edilirken, son aylarda kabul işlemi neredeyse durma aşamasına geldi. Yüzlerce insan, aylardır üye olmak için bekliyor. Oysa Beşiktaş tüzüğü gereği 30 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz üye adayına cevap verilmesi gerekiyor. 

Yine Beşiktaş Tüzüğü 10/c maddesine göre, başvuru yapılır ve üyelik kabulu gerçekleşirse kulübe 1.320 TL (120 TL’si yıllık aidat)  para yatırılır.

 10/c. Yönetim Kurulu, üyeliğine karar verilen üye adayına bu kararla birlikte giriş ücreti ve o yıla ait aidat yükümlülüğünü 30 (otuz) gün içinde yerine getirmesini bildirir. Süresi içinde giriş ücreti ve aidat yükümlülüğünü yerine getiren üyenin dosyası, Seçme ve Sicil Kurulu’na gönderilir ve kayıt defterine işlenir.
 
Ama bu tüzük maddesi ihlal edilerek başvuruyla birlikte bir çok üyeden 1.320 TL ücret alındı. Şimdi de “başvurunu reddetsem bile, bu para kulübe bağış olarak kabul edilecektir” maddesi ile 100’lerce Beşiktaşlı mağdur edilebilir.

Başvuru formundaki not şu şekilde;
 Tüzük gereği üyeliğinize karar verildiği tarafınıza bildirildikten 30 gün içinde giriş ücreti ve aidat tutarının ödenmesi gerekmektedir. Üyelik kabulünden önce söz konusu ücretlerin ödenmesi halinde üyelik başvurunuz reddedilirse yatırılan tutarlar, Derneğimize bağış olarak kabul edilecektir.
 
Hukuki olarak bu mümkün değil. Hiç kimseye zorla bağış yaptıramazsınız. O zaman tüzüğe uyarak, başvurudan önce ücret almayacaksınız.
 
Şimdi soru şu; Bu madde, bu andan sonra başvuracak adaylar için mi geçerlidir, yoksa ücreti yatırıp aylardır bekleyen Beşiktaşlılar için de geçerli midir?
 
Şayet öyle ise, Beşiktaş Kulübü’nü ciddi hukuki süreçler beklemektedir. Kimsenin de, Beşiktaş JK’yi gerek mahkemede gerekse kamuoyu nezdinde bu duruma düşürme hakkı yoktur.
 
Beşiktaş yönetiminden cevap bekliyoruz...

İŞTE O MADDE

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki