Reza Zarrab Tutuklandı

İş adamı Rıza Sarraf'ın ABD'nin Miami şehrinde tutuklandığı açıklandı.
Haberin yayılanma tarihi:22 Mart 2016, Salı

İran, Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlıklarına sahip Sarraf ABD'ye gidince İran yaptırımlarını ihlal ederek ABD'yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve karapara aklama suçlamalarından FBI tarafından Miami'de cumartesi günü yakalandı.

Bölge yargıcı Richard Berman'ın baktığı davada, savcılık sarraf için ABD'yi dolandırmaktan 5 yıl, ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten 20 yıl, bankacılık sahtekarlığından 30 yıl ve karapara aklamaktan 20 yıl olmak üzere toplam 75 yıl hapis istedi.

Sarraf, pazartesi günü Miami'de hakim karşısına geçti ve tutuklanarak cezaevine konuldu. . 
New york'un büyük davaları takip eden savcısı Preet Bharara, ulusal güvenlik konularından sorumlu Adalet Bakan Yardımcısı John Carlin ve FBI Direktör Yardımcısı Diego Rodriguez'in yaptıkları açıklama uyarınca, Sarraf ve iki İran vatandaşı Kamelia Cemşidi ile Hüseyin Necafzade'nin İran Hükümeti'nin yararına olacak biçimde sahtekarlık yaparak yüz milyonlarca dolarlık bankacılık işlemi yürütükleri iddia edildi.

FBI Direktör Yardımcısı Rodriguez ise "2010'dan 2015'e kadar yaklaşık beş yıl boyunca zanlılar İranlı kuruluşlar adına finansal faaliyetler yürüterek iran'a karşı ABD ve uluslararası ekonomik yaptırımları ihlal ettiler. Bugün ilan edilen suçlamalar, bu kişilerin gerçek ortaklarını gizlemeye çalışanlara bir mesaj göndermeli" dedi.

Sarraf, Türkiye'de de 17 Aralık rüşvet operasyonun kapsamında kamu görevlilerine rüşvet vermek gerekçesiyle tutuklanmış, bir süre hapis yattıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Etiketler: DUYDUK MU ?   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki