Rıza Çalımbay: Omeruo Tekmeye Kafa Sokar!

Beşiktaş’ın yeni transferi Omeruo’yu, eski hocası Rıza Çalımbay’a sorduk: Kasımpaşa olarak şartlar sebebiyle onu takımda tutamadık. Karakter ve oyuncu olarak Beşiktaş, kendisine yakışan bir stoper aldı. Teknik kapasitesi yüksek ve korkusuz. ‘Tekmeye kafa sokar’ sözü tam da onu anlatıyor.
Haberin yayılanma tarihi:16 Ağustos 2016, Salı

Beşiktaş’ta savunmaya takviye için Kenneth Omeruo alınmıştı. Bonservisi Chelsea’de olan ve geçen sezonu Kasımpaşa’da geçiren 22 yaşındaki stoper, bu süreçte Paşa adına
başarılı bir performans ortaya koymuştu. İngiliz ekibinden 1 yıllığına kiralanan Nijeryalı futbolcuyu, onu en yakından tanıyan isimlerden biri olan Kasımpaşa’daki hocası Rıza Çalımbay’a sorduk.

İşte Çalımbay’ın, Omeruo ile ilgili olarak Fanatik’e yaptığı çok özel açıklamalar:

“Biz bu sezon küçülmeye gittiğimiz için Kenneth Omeruo’yu bırakmak durumunda kaldık. Tam tersi bir durum söz konusu olsaydı, bırakmak istemezdik. Çünkü yönetime, onun kalması yönünde rapor sunmuştum. Teknik kapasitesini Kasımpaşa’da önemli ölçüde geliştirdi. Savunma oyuncusu olarak aynı zamanda hızlı. Korkusuz bir oyuncu profili çiziyor. ‘Tekmeye kafa sokar’ diye klasik bir söz vardır.”

‘Ligi yakından tanıyor’

“İşte bu söz tam da onu anlatıyor. Soğukkanlı bir oyuncu, şimdi natif stoper olarak düşünülebilir ama ilerleyen zamanda kadronun vazgeçilmez isimleriden biri olması sürpriz olmaz. Süper Lig’i yakından tanıyor olması da büyük bir avantaj olacaktır. Karakter anlamında örnek alınacak birçok yönü var. Kesinlikle Beşiktaş, kendisine yakışacak bir transfere imzasını attı.”


Fanatik

Etiketler: Omeruo   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki