RIZA HOCADAN OLAY AÇIKLAMALAR!

Beşiktaş ile yollarını ayıran teknik direktör Rıza Çalımbay bir basın toplantısı düzenledi ve sözleşmesinin feshedilmesinin perde arkasında yaşananları anlattı...
Haberin yayılanma tarihi:22 Aralık 2023, Cuma

''KALECİ MERT'TEN ÖZÜR DİLİYORUM"

"Özellikle kaleci Mert'le ilgili yanlış sözler söyledim. Maç sonrası biraz sinirlenmiştim. Kendisi çok karakterli bir arkadaşımız. Ondan özür diliyorum. Bu kısa süreli antrenörlüğümde taraftarımıza verdiği desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Ne olursa olsun futbolcu arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum."

"FESİH MADDESİNİ SONRADAN ÖĞRENDİM"

"Ahmet Nur Çebi bana 'Sana ihtiyacımız' var dedi. Ben de Beşiktaş'ın ihtiyacı varsa her türlü gelirim. Para falan konuşmadım ve görevime başladım. O arada kongrede adayla çıktı ortaya. Biz takımın başında olduğumuz için iki adaya da bilgiler vermek durumundaydım. Hasan Arat'ın ekibinden Samet ağabeyle ve Serdal Adalı'nın ekibinden Şifo Mehmet ile görüştüm. İki aday da 'Biz Rıza hoca ile devam edeceğiz' dediler. Bir süreç vardı. Ben o süreci sonra öğrendim. Çebi'nin yaptığı sözleşme Haziran 2024'e kadardı ama 'yeni gelen yönetim 15 gün içinde feshedebilir' maddesi vardı."

"HASAN ARAT İLE HİÇ GÖRÜŞMEDİM"

"En son ayın 27'sinde mukavele bitecek diye konuşuldu. Benim orada üzüldüğüm şeylerden bir tanesi de gazetelerde çıkan haberlere 'Rıza Çalımbay bizim teknik direktörümüzdür' açıklaması yapılmadı. Hiç Hasan Arat ile görüşmedim. Bu da üzüldüğüm şeylerden bir tanesiydi. Son iki maç kala benim mukavelimi iki maç daha uzatmak istediler. Ben iki maçlık bir antrenör değilim. Çok bir iyi bir antrenörüm. Sadece Beşiktaş olduğu için elimi taşın altına koydum. Aldığımız takım belliydi. Onunla tabii ki uğraştık.

"SAMET AĞABEY VE FEYYAZ'A GÜVENDİM"

"Samet ağabey ve Feyyaz ile konuştuk. Onlar benden iki maç daha uzatmamı rica ettiler. Ben size güveniyorum dedim imzayı attım."

"BEN MAÇTAYKEN AVUKATIMA FESİH KAĞIDI GÖNDERDİLER"

"Lugano maçına giderken, avukatıma 'İmza atmazsanız, sözleşmeyi feshedeceğiz' diye kağıt gönderdiler. Bunu da ilk kez açıklıyorum, kimseye söylemedim. Çok üzüldüm çünkü ben maçtayken böyle bir durum yaşadım."

"GECE 01.00'DE OLMAZ, YARIN AYRILIK KARARINI AÇIKLARIM DEDİM"

"Dün gece maç bitti. Tesislerdeyim. Samet abi ve Feyyaz 'biz geleceğiz' dediler, gelmediler. Üç yönetici geldi. 'Bu gece bitirelim' dediler. Ben 'gecenin 1'inde bir şey yapmam, yarın basın toplantısı yapar ayrılık kararını açıklarım' dedim. Onlar ayrılığı yazmışlar. Ben onların dediğini yapmadım, kendi isteğimle kendi kararımı şimdi açıklamış oluyorum."

"5 FUTBOLCUYU KADRO DIŞI BIRAKTIK DEDİLER"

"5 oyuncunun kadro dışı kalması konusunda Samet ağabey "Biz 5 futbolcuyu kadro dışı bıraktık" dedi. "Biz" dedi, yani ben yoktum bu işte. Bana bilgi verilmedi. O 5 kişinin içinde de benim de kadro dışı kalmasını istediğim oyuncular vardı. Sıkıntı yaşadığımız oyuncular vardı. O yüzden ben olabilir dedim ve bu karar nedeniyle istifa etmeyi düşünmedim."

"DOKTOR 'GEDSON OYNAYABİLİR' DEDİ"

"Maçtan önce doktoru çağırıyorum ve sakat oyuncular hangisi diye soruyoruz. Gedson'u sorduk, doktor bize oynayabilir dedi. Gedson'a sordum, daha önce sakat sakat oynadığım için sakatlığım arttı. O yüzden oynamak istemiyorum dedi. Samet ağabeye söyledim, o da konuştu Gedson'la. Ona da aynı şeyi söylemiş."

"BÖYLE DAVRANIRLARSA..."

"Ben hiç pişman değilim. Bana şimdi bile 'Gel' deseler, yine giderim. Ama böyle davranırlarsa gitmem. Bunların olmaması gerekiyordu."

"SEZON BAŞI GELSEYDİM ÇOK DAHA FARKLI OLURDU"

"Başkan Çebi'ye 'beni niye erken çağırmadınız' dedim. 'Kısmet olmadı' dedi. Eğer ben sezon başı gelseydim çok daha farklı olurdu. Sezon başı kampı çok önemli. Biz oraya geldiğimizde en az 10 tane sakat vardı. Şenol hoca oyuncusuna yüklenecek birisi değil, biz de öyleyiz. Biz oraya gelince yüklenemedik oyunculara. Brugge maçını hiç oynamak istemedik. Stoper bulamadık oynatmak için. Muleka açık değil ama açık oynatmak zorunda kaldık. Brugge ve Fenerbahçe maçları bizim için iyi geçmeyen maçlardı. Futbolcu arkadaşlarıma laf söyletmem. Onlarla biz ne olursa olsun çok güzel şeyler yaşadık. Ben hepsinden memnundum."

"NASIL TAKİPTEN ÇIKILIR ONU BİLE BİLMEM"

"Sosyal medyayla pek ilgilenmiyorum. Nasıl takipten çıkılır onu bile bilmem. Sosyal medya hesabımla ilgilenen bir arkadaşımız var. O yapmıştır. Ben o konuyu çözerim"

"DÜN AKŞAM SAMET VE FEYYAZ'IN GELMESİNİ İSTERDİM"

"En çok üzüldüğüm şey; Ben isterdim ki Samet Aybaba ile Feyyaz gelsin dün akşam. Ben dün akşam yöneticilerle konuştum. Daha sonra da Samet ve Feyyaz beni aramadı. İkisine güvenerek imza atmıştım ben. "

"SÖZLEŞMENİ YENİLEYECEĞİZ DEDİLER"

"2 maçlık anlaşırken Samet ağabey ve Feyyaz 'Sözleşme uzatma için başkan gelecek ve sözleşmeni yenileyeceğiz' dediler. Samet ağabey, Belgrad'a gitmeden bunu bana söyledi. Belgrad'a bir stoper izlemek için gitti." 

YorumlarToplam 1 Yorum Yapılmış.     'SENDE YORUM YAP'

Sadi Akel
23 Aralık 2023, Cumartesi, 13:46
Rıza hocaya çok ayıp ettiler.BJK değil sanki amatör kumeden bir takım.Bu sene ve seneye bu kafayla şampiyon olunamaz.Hasan Arat hani profesyoneldin?Bir kulüpte herkes eleştirilecek sen dokunulmaz mısın?Perde arkasından maşalarinla yaptığın hoş olmadı.Başkan oldunuz sırtınızı kulübe dayadınız her yol BJK değil maalesef.Isine son verdiğin Rıza sizden çok daha fazla BJK'lı.Eski kurucu BJK'lı aileden gelen biri olarak sizi protesto ediyorum bu yaptığınız davranış kulüp temayullerine de aykırı.




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki