Kulüp üyeleri, Fikret Orman'ı Yıldırım Demirören dönemiyle ilgili ve son zamanlarda maddi gelir-gider dengesizlikleriyle ilgili terletecek.
YILDIRIM Demirören dönemi için yaptırılan denetlemenin raporunun 50 aydır açıklanmamasına kadar bir çok detay ile Beşiktaş'ta muhalefet ve Başkan Fikret Orman'ı karşı karşıya getirecek. Siyah-Beyazlı bazı kulüp üyeleri, yönetimin bütün çağrılara rağmen cevapsız bıraktığı soruları bu defa resmi başvuru ile sormaya hazırlanıyor.
İşte muhalefetin beklentileriyle birlikte akıllara gelen sorular:
1-Yıldırım Demirören dönemine dair 2008'de alınan ibra kararını bozan mahkemenin Yargıtay tarafından onanması sonrası Fikret Orman yönetimi, yasal haklarını kullanıp tazminat sürecini başlatacak mı?
2-Ernst&Young şirketine ciddi bir ücret ödenip bu hizmet alınmış olmasına rağmen rapor neden uzun süredir açıklanmamıştır?
3-Loca ve VIP koltukların satılması, sermaye artırımları, hisse satışlarına rağmen borcun stat inşaatından dolayı arttığı söylemenin detayları neler?
4-Mario Gomez transferinden elde edilmesi gereken 3.5 milyon Euro’nun gelirin akıbetinin neden hâlâ belli değil?
5-Menajerlere ödenen komisyon bedellerinin açık ve net şekilde kamoyu ile paylaşılmamasının sebebi ne?
6-Tüzüğe aykırı olarak yapılan üye alımlarının akibeti hakkında resmi açıklamanın ivedilikle yapılması ve haksız yere 2 yıldır bekletilen üyelik başvurularının karara bağlanması
7-Kulübün içindeki borç yükünün nasıl azaltılacağı hakkında yönetimin varsa hazırladığı mali çıkış raporunun üyelerle paylaşılması.
8-Fulya Süleyman Seba Projesi ile ilgili bahse konu Aşçıoğlu İnşaat ile olan sözleşme maddelerinin yerine getirilip %67–%33 tespitinin dava açılarak uygulanması için karar alınması.
Sözcü