Seçime Günler Kala Şok Elektrik Uyarısı 'SİSTEM BUNA MÜSAİT'

Bülent Çebin seçim günü elektrik sorunları yaşanabileceğini söyledi.
Haberin yayılanma tarihi:26 Mayıs 2015, Salı

Elektrik dağıtımıyla ilgili denetim sorunları, son yerel seçimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle 7 Haziran'daki genel seçimler öncesi endişe kaynağı oldu. Tüketici Güvenliği Derneği Enerji Komisyonu Başkanı Çebin, sistemin aksamaya açık olduğuna işaret etti.

Son yerel seçimlerde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle "Trafoya kedi girmiş” tartışmalarına sahne olan Türkiye'de, 7 Haziran genel seçimleri öncesi yine benzer kaygılar öne çıkıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu nedenle tüm izinleri kaldırıldığını duyururken, sivil toplum örgütleri sistemle ilgili sorunlara ve kötü niyetli davranışlara dikkat çekiyor.

Bakanlık şirketleri uyardı

Tüketici Güvenliği Derneği Enerji Komisyonu Başkanı Bülent Çebin, BUGÜN’e yaptığı açıklamada, plansız kesintiler için garanti vermenin mümkün olmadığını belirterek geçen seçimde zor duruma düşen Enerji Bakanlığı’nın şirketleri uyardığını bildirdi.

Sistem aksamaya açık

Sistemde ülke çapında kesintiye neden olacak bir sıkıntının görülmediğini ama aksamaya açık alanlar olduğuna işaret eden Çebin, “Bir parti destekçisi, bu işten biraz anlıyorsa rahatlıkla kesintiye neden olabilir. Ortalığı karıştırmak isteyen herhangi biri etkileyebilir. Kesinti durumunda hangi bölgede ne kadar sürede müdahale edilebilir bilinmiyor” dedi.

Denetim ve yaptırım yok

Petrol piyasasında yüksek tutarlı ve sıkça ceza kesilirken, elektrik şirketlerinde denetim ve yaptırım uygulama sisteminin işlemediğini ifade eden Çebin, hangi şirkete hangi uygulaması için denetim yapılıp ceza kesildiğinin bilinmediğini kaydetti. Bazı dağıtım şirketleriyle ilgili çok fazla tüketici şikayeti bulunduğunu ve açık mevzuat ihlali yaptıklarının iddia edildiğini belirten Çebin, bu rağmen onlara yaptırım uygulanmadığını vurguladı.

Bakım yetişmeyebilir

Fiyat düşük olduğu için, santrallerin yıllık bakımlarını genelde bahar aylarında gerçekleştirdiklerini kaydeden Çebin, santralin büyüklüğüne ve çeşidine bağlı olarak bakımın bu yıl haziran ayına sarkabileceğini, bunun da genel elektrik arzını etkileyebileceğini ifade etti.

Bugün

Etiketler: DUYDUK MU ?   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki