ŞENOL GÜNEŞ'E ŞOK SUÇLAMA 'YALAN SÖYLÜYOR!'

Dele Alli'nin profesyonel futboldaki ilk menajeri Karl Robinson, talkSPORT'a İngiliz orta saha oyuncusunun kariyerinin nerede yanlış gittiğini ve sırada ne olduğunu anlattı...
Haberin yayılanma tarihi:21 Nisan 2023, Cuma

ÖNLENEMEZ DÜŞÜŞ...

Sakatlıklar ve Beşiktaş'ta menajeriyle halk arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle saha kenarında zaman geçiren Alli, Şubat ayının sonundan beri futbol oynamadı. 27 yaşındaki oyuncu Everton'dan Türk devine kiralıktı ve şimdi sakatlığının iyileşmesi için İngiltere'ye döndü. Daha önce Tottenham ve İngiltere takım kadrosundaki ilk isimlerden biri olan Alli'nin kariyeri son yıllarda önemli ölçüde düştü ve Beşiktaş'ta hayal kırıklığı yaratan bir dönemle sonuçlandı.

4 SENE HOCALIĞINI YAPTI

2011-2015 yılları arasında MK Dons'ta Alli'ye koçluk yapan Robinson, Türkiye'ye olan başarısız transferde tek suçlunun Alli olmadığını söylüyor. "Bu zor bir şey çünkü insanlar onu korumamda şeffaf davrandığım için beni eleştirecekler" dedi.

"Onu seviyorum. Tüm oyuncularımı severim ama iyi insan olan oyunculara karşı zaafım var, yaptıkları tüm hatalarda arkalarını kollayacağım. Bence Beşiktaş'ın o zamanki hamlesi, İngiltere'den, medyadan ve onu yargılama biçimimizden uzaklaşmak doğru bir hamleydi, ama bence kendisi için yanlış olan, onun hakkında yalan söyleyen bir menajerle buldu. . Dele'in kaçmadığı halde kaçtığını söyledi.''

En son Oxford'a koçluk yapmış olan Robertson, Alli'nin son zamanlardaki bazı başarısızlıkların sorumluluğunu alması gerektiğine inanıyor, ancak aynı zamanda işleri çözmek için zamana da ihtiyacı var.

 “Yeteneği şu anda bulunduğu yerden çok daha ağır basıyor, bu noktanın çok ötesinde olmalı. Bu ülkedeki genç oyuncularla gerçekten hızlı bir şekilde başa çıkıldığında her zaman olduğu gibi çok fazla umut ve iyimserliğimiz vardı. Bence sadece zamana ihtiyacı var. Belli ki bir şeyi doğru yapmıyor ama bu işin bir de insani yönü var. Efsane ve algı var ve sonra gerçeklik var. Artık endişelendiğim tek şey insan. Yetenek orada olacak, Dele ile her zaman orada olacak.''

"Ama hafta sonu hepimizin gördüğü fotoğrafları gördüm ve o batma hissine kapıldım. Kocaman bir kalbi var ve insanların saygı duyduğunu düşünmüyorum... Bence artık ateş hattından çıkması gerekiyor. Yaptığı bazı hataların sorumluluğunu kabul etmesi ve yansıtması için zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum."

''Alli şimdi bir rehabilitasyon dönemine girdi ve sezon sonuna kadar kiralık olarak Beşiktaş'a dönüp dönmeyeceği henüz onaylanmadı. Bundan sonrası, oyuncuya bağlı ve Robinson, Alli'nin hala oyununun zirvesine dönme arzusu olduğunu doğruluyor. Hala oyunu seviyor mu? Evet. Bunu bana söyledi," diye ekledi Robinson. 

“Zirveye, formunun zirvesinde performans gösterdiği yere geri dönme açlığı var. Evet o yapar. Bunu nasıl yapıyor? Bunu kişi olarak anlaması ve yaptığı bazı şeylerin sonuçlarını kabul etmesi için yapıyor. Onu 13 yaşından beri tanıyorum ve futbolu sevdiğini biliyorum. Çocuğa bayılıyorum. Her zaman oyuncularıma yanlarında olacağımı söyledim. Bir futbolcu olduğu için eleştirilmesi, aşağı çekilmesi gereken bir merkezdir çünkü bu, yapması için para aldığı işin bir parçası. Bunu takdir ediyorum ama belki de bazen bu anlarda önce insan olmak gerekiyor.”

Connor Andrews/Talksport UK

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki