Şeref Nasır Tevfik Yamantürk'ü Yerin Dibine Soktu

BJK eski Divan kurulu başkanı Nasır, mevcut Divan Başkanı Yamantür'Yamantürk'e yazdığı mektupta sert ifadeler kullandı...
Haberin yayılanma tarihi:01 Temmuz 2021, Perşembe

Beşiktaş'ın kurucusu Şeref Bey'in izinden gittiğini belirten Şeref Nasır, mektubunda; Siyah-Beyazlı kulübün menfaatleri doğrultusunda Tevfik Yamantürk'e uyarılarda bulunduğunu vurguladı.

Beşiktaş tarihinin en karanlık günlerinde Divan Kurulu eski Başkanı yalçın Karadeniz'in uyarılarının dikkate alınmadığını belirten Nasır, ''Siz o dönemde gerçekleri görmenize rağmen gerekli uyarıları yapmaya cesaret edemediniz. Adını bile anmak istemediğim o eski başkan tarafından divan başkanlığına tayin edildiniz. O zaman 'Divan Başkanı oldum ama başkan giderken  koltuğu bana bırakacak' dediniz, bak ne oldu? Saf saf dinledin. Herkesi kandıran bana torpil mi yapacaktı?'' sözlerini sarfetti. 

Şeref Nasır, Yamantürk'ü Yerin Dibine Soktuğu Mektuba Şöyle Devam Etti; 

"Sen Beşiktaş Divan kurulu Başkanı oldun da ne yaptın? Göz göre göre, paralar çarçur edilirken, koca kulüp hortumlanırken, aldığı borcu 7.5 kat, kulübün gelirlerini 34 kat ipotek ettiren kişiye 'yapmayın, etmeyin, bu kadar da olmaz mı?' dedin? Camiaya tayinle geldiğin için uyaramıyorum mu?' dedin, FOPN (Fikret Orman paralar nerede?) feryatı inlerken sen ne yaptın? Haksızlık yapmayalım başkanın istifasının ertesinde bir defa 'Çok üzülüyorum insan yaşadığı evden mal çalar mı? demiştin ama görüyorum ki yemekli toplantılarda söylediğini tekzip edercesine 'İnanamıyorum' demişsin.

Senin Önemli Muhasebecilerin Var

2012'den gidene kadar bilançoları incelitter ne olduğunu görürsün. Görürsün ama söyleyemezsin. Hatınla, bir divan kurulu toplantısında 'Senede 200 milyon TL.'nin üzerinde faiz ödüyoruz, bu böyle gitmez mal varlığıklarımızı satalım, bu faizden kurtulalım' demiştin. Basiretli bir tüccar ve sanayiici olarak 'malları satalım faizi ödeyelim' diyeceğine bunu yapanlara 'Ayağınızı yorganına göre uzatın' diyemedin; korktun. 'Beni sonra başkan yapmaz' değil mi, hiç kimse Beşiktaş'tan büyük değildir. O isteğini başkan yapsaydı, kendisi bu buğdaylıktan kaçmazdı bunu bil! İçimi kemiren bir konu daha var, yazmadan geçemeyeceğim. Biliyorsun seni camiaya sokan, seni yönetici yapan Süleyman Seba senin için 'her hafta istifa eder, yine döner' derdi. Senin Seba için söylediklerin tarihe geçti. Böyle bir vefasızlığı tarih yazmamıştır. Rahmetli Onursal Başkan için 'Leblebiyle rakı içer kararları öyle alırdı', 'Seba'nın bonservisini ödeyim de Fener'e transfer olsun' dedin. Gazetelere manşet oldun. Dilin nasıl vardı? Herhalde söylediklerinden şimdi utanç duyuyorsundur. Bir de düzenlediğin yemeklerde eski başkanla Süleyman Seba'yı mukayese ederek 'Kalsaydı onu geçerdi' demişsin. Eğer bunu demişsen bu utanç sana yeter. Son divan kongresinde rakip olduk. Perde arkasındaki  beslediğin adamlar çok çalıştılar. Delegeleri sandığa kadar götürdükleri ve orada yaşananları cümle alem gördü sen görmedin. Sustun ve görmemezlikten geldin. Anlamadığım bunları nasıl içine sindirdiğindir. Anlamadığım ikinci konu da hiç bir şey yapmadan o makamda oturmandır. Bugüne kadar yönetiminiz tüzüğümüzün 30/A ve B maddeleri çerçevesinde herhangi bir raporu başkanlık divanına ve yönetime sunmuş mudur?

Mesela Fulya Davası diye bilinen dava ile ilgili bir şey yapmış mıdır?  Mesela 2008 Yıldırım demirören ve 2015 F.O ibrasının iptali ile ilgili rapor sunulmuş mudur? Veya gerekenler yerine getiril midir? Mesela 2018 bütçesinin konsilde bütçesinin yetkisiz borç ödemesi ve zararın tespiti ile ilgili bir işlem yapılmış mıdır? Bunun için bir komisyon veya rapor hazırlanmış mıdır? sayın karadeniz doğruları söylediği tüzük maddelerini tam yerine getirdiği için disiplin kuruluna sevk edildi. El insaf, biraz empati kurmanızı beklerdim. Dışarıdan bakıldığında bu konularda alakalı olarak insanların sizi nasıl gördüğünü ve insanların sizinle ilgili neler dendiğini hiç mi duymadınız, yoksa duymak mı istemiyorsunuz? Sizin göreviniz sadece giden başkanı methetmek midir? Giden başkan için bir defasında 'Başkanım buldozer gibisiniz. Herkes sizinle fotoğraf çekilmek istiyor. Her şey süper, her şey harika' demediniz mi? Siz onu övmeye devam edin ama yine de sana verdiği sözü tutmadı, başkasını başkan yapmak istedi. 

Şimdi kalkmış 2022 başkanlık seçimlerinde başkanlık için üyelere yazıhanende ev yemekleri yediriyorsun. Merak ediyorum; onlara ne anlatıyorsun. Desene kulüp için ne yaptın ki, ne anlatayım! İki dönem şerefle başkanlık yaptığı divan kurulu senden sonra böyle bir zülum görmedi. Birileri yazdı, önüne koydu, onu da okumadın. 

Son olarak; zamanında yerden yere vurduğun ölümünün ardından mezar taşlarını yaptığın rahmetli Seba'nın başkanlıktan ayrılırken ayrılırken söylediği sözü hatırlatmak istiyorum; 'Bazı kimseleri her zaman, bazı kimseleri de zaman zaman kandırabilirsiniz ama her insanı her zaman kandıramazsınız' demişti. bir vesile selamlarımla..."

Kartalhaber

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki